Altair ry
Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry

Kerhotoiminta

        

Altairin toiminnassa on kerhotoiminnalla, eli etupäässä kerhoilloilla ollut keskeinen asema yhdistyksen perustamisesta lähtien. Se sisältää kerhoiltojen lisäksi yleisen näpertelyn sekä jäsenistön keskinäisen koulutuksen ja kommunikaation. Kerhotoimintaan kuuluu myös erilaiset harrastusprojektit ja erikseen kokoontuvat ryhmät, kuten lastenkerho.

Yhdistyksen jäsenistö kokoontuu kerhoiltoinin kerran viikossa. Illat pidetään pääsääntöisesti omalla kerhohuoneella ja niiden sisältönä on pieniä esityksiä ja ajatustenvaihtoa. Iltojen aikana tehdään myös havaintoja sekä huolletaan ja rakennellaan havaintovälineitä. Myös yhdistyksen kirjasto on avoinna kerhoiltojen aikana. Kerhoiltoihin kokoonnutaan kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta joka viikko, paitsi pyhä- ja aattopäivinä, jos ne osuvat kerhoillan kanssa kohdakkain.

Kerhoillat ovat sopiva paikka jäsenyydestä kiinnostuneille tulla tutustumaan toimintaan.

Kerhotoiminnan piirin kuuluvat myös lasten Tähtikerho Galilei ja nuorten Tähtikerho Järvenpään NOVA.

Kerhotoiminnan piiriin kuuluvat myös retket, tutustumiskäynnit ja erilaiset valtakunnalliset tapahtumat. Retkien ja tutustumiskäyntien kohteina ovat tähtitieteen ja muun tiedemaailman tutkimuslaitokset sekä museot. Lisäksi vieraillaan lähialueen observatorioilla. Kesäisin muutamat jäsenet osallistuvat valtakunnalliselle Cygnus leirille ja talvikautena Valtakunnallisille Tähtipäiville ja Ursan harrastusryhmnien tapaamisiin.

Myös yhdistyksen hallinnollinen toiminta nivoutuu kerhotoimintaan ja -iltoihin. Sääntömääräinen vuosikokous kutsutaan yleensä koolle kerhoillaksi, omalle kerhohuoneelle. Samoin seuran hallitus pitää kokouksiansa kerhohuoneella.

 


Altair ry | Yhteystietoja
altair(a)ursa.fi

Päivitetty 26.8.2017 altair(a)ursa.fi
© Copyright Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry