Kuvien viimeistely

Flip X-ruksilla voidaan kääntää kuva vaakasuunnassa, Flip Y-ruksilla vastaavasti pystysuunnassa.

Kuvaa voidaan myös pyörittää ja eri vaihtoehtoja tähän tarkoitukseen on peräti kolme. Ensimmäisessä voit tehdä sen asteen välein, toisessa on vaihtoehtoja 15 asteen välein ja pyöreällä napilla (tartu hiirellä täsmälleen punaiseen osoittimeen) 10 asteen välein.

Hue-liukusäätimellä voit säätää kuvan väriavaruutta. Saturation-likusäätimellä säädetään värikylläisyyttä. Lightness-säätimellä säädetään valoisuutta/kirkkautta.

Advanced HSL-ruksia painamalla saa näkyviin ikkunaan jossa edellämainittuja väriarvoja voi säätää tarkemmin.

Voit myös rajata kuvaa vetämällä hiirellä halutun suuruisen valintalaatikon kohteen ympärille. Rajattuasi kohteen (ja kun olet ruksannut Use Cropping-valinnan) voit tallentaa tai kopioida leikepöydälle rajaamasi alueen.

Resize-napilla kuva voidaan suurentaa/pienentää (sama toiminto kuin edellisellä sivulla). Clipboard-napilla kuva voidaan kopioda leikepöydälle. Save Image-napilla kuva voidaan tallentaa.

Alla esimerkkikuvat Marsista ennen ja jälkeen Registax-käsittelyä (videotiedosto kuvattu webkameralla syyskuussa 2005 15 sentin akromaattisella linssiputkella). Vasemmalla yksi originaaleista raakakuvista. Oikeanpuoleisessa kuvassa Registax-ohjelmalla pinottu ja käsitelty versio.

Sisällysluettelo:

  1. Ohjelman esittely
  2. Kuvien valinta ja kohdistus
  3. Kuvien optimointi
  4. Kuvien pinoaminen
  5. Wavelet-suodatus
  6. Kuvien viimeistely

Toivottavasti tästä ohjeesta on ollut sinulle apua. Virheistä ja muutostoiveista voi lähettää postia osoitteeseen: tapiol (ät) mikropc.net