Kuvien optimointi

Optimizer Search area-valinta tarkoittaa etsintäalueen kokoa millä optimoinnin vertailua suoritetaan. Kohtuullisen pieni arvo tässä on hyvä (oletuksena 2 pikseliä). Suuremmat arvot parantavat todennäköisyyttä parhaan optimointiarvon löytymiseen yhdellä optimointikierroksella - haittapuolena suurempi arvo hidastaa optimointikierrosta. Optimize until-valinta tarkoittaa sitä, että optimointia jatketaan niin kauan kunnes saavutetaan tässä määritetyn prosenttiluvun mukainen parannus. Eli esimerkkikuvan tapauksessa 'kuvanparannuskierrosta' jatketaan, kunnes päästään 1%:n parannukseen. Pieniä arvoja kannattaa käyttää.

Use pre-filter-valinnalla kuville voidaan tehdä 'esisuodatusta' ennen optimointia. Näitä voi joskus kokeilla jos niistä olisi apua kohinaisille kuville. Esisuodatustapa valitaan oikeassa reunassa olevasta Filter-toiminnosta. Tätä painamalla esille tulee seuraava ikkuna:

Show movements-valinta tuo esille ikkunan, josta näkee muutosarvon mitä optimoiduille kuville tehdään. En ole kokenut kovin informatiiviseksi. Show graph-valinta tuo esille ikkunan josta näkee viivadiagrammin verrokkikuvan ja optimoitavan kuvan erosta. Ei myöskään välttämätön.

Reference Frame Registax-ohjelman 2-versiossa oli oleellista että alkuvaiheessa verrokkikuvaksi valittiin mahdollisimman hyvälaatuinen ruutu/kuva. Verrokkikuvan laatu on edelleen tärkeää, mutta 3-versiossa verrokkikuvan voi tehdä Reference Frame-toiminnolla. Ensin valitaan verrokkikuvaan sopiva määrä kuvia (esim. 10-50) ja painetaan Create-nappia. Tämän jälkeen ohjelma suorittaa automaattisesti optimoinnin ja pinoamisen. Pinoamisen jälkeen päädytään Wavelet-sivulle. Halutessasi voit tehdä verrokkikuvalle wavelet-suodatusta (tästä enemmän wavelet-sivulla). Kun olet valmis niin paina Continue-nappia jolloin palaat optimointisivulle.

Resampling & Drizzling Resample-valinnalla voidaan kuvaa suurentaa halutulla kertoimella. Suurennos voidaan tehdä myös myöhemminkin jollain kuvankäsittelyohjelmalla, mutta jos se tehdään tässä vaiheessa kannattaa siihen ehkä käyttää Mitchell-algoritmiä (joka lienee paras kompromissi kuvanlaadun suhteen). Kuvan suurennos kasvattaa kuvankäsittelyaikaa. Factor-valinta määrää suurennoskertoimen. Drizzling on uusi toiminto 3-versiossa lopullisen kuvan kasvatukseen. Kannattaa tutustua aiheeseen lähemmin ohje-pdf:n avulla. Oleellista kuitenkin on että se ei suorita kuville interpolointia ja kuvia on tätä tapaa käytettäessä syytä olla paljon.

Nyt kun kaikki määritykset on tehty (ja jos et halua säätää kuvien pakkausasetuksia) niin voit painaa Optimize & stack-nappulaa ja lähteä kahville (tai vanhempien/hitaampien koneiden tapauksessa pitkälle lounaalle/päivälliselle/illalliselle).

Jos haluat säätää myös kuvien pakkausasetuksia niin voit siirtyä seuraavalle kuvien pinoaminen-sivulle.

Sisällysluettelo:

  1. Ohjelman esittely
  2. Kuvien valinta ja kohdistus
  3. Kuvien optimointi
  4. Kuvien pinoaminen
  5. Wavelet-suodatus
  6. Kuvien viimeistely