DeepSkyStacker-opas, lopputuloksen viimeistely

7. Kun kaikki ruudut on yhdistetty, tulee näkyville pinottu kuva. Alareunassa on hyödyllisiä säätimiä, joilla saa sumun tai galaksin erottumaan paremmin. DDSS ei ole varsinaisesti tarkoitettu enää kuvan jälkikäsittelyyn vaan se kannattaa ennemmin tehdä jollain paremmalla kuvankäsittelyohjelmalla (esim. Photoshop tai PaintShop Pro). Lähinnä tässä kohtaa voi säätää Luminance-välilehdellä kuvan sävykäyrää. Alla näkyvä sävykäyrä on yksi esimerkki. Tavoitteena on saada vasemmalta alhaalta oikealle ylhäälle nouseva katkoviiva sellaiseksi että sen ’nousukohta’ osuu mahdollisimman lähelle väripylväiden vasenta reunaa. Jos homma tuntuu menevän pieleen niin voi painella Reset –nappulaa joka palauttaa alkuarvot.

8. Kun kuva mielestäsi on hyvä, niin se pitää tallentaa kohdasta ”Save picture to file…”. Valitse talletusmuodoksi TIFF Image (16bit/ch), ”Compression” kohtaan None ja ”Options” kohtaan ”Apply adjustments to the saved image”.

Huomaa että ohjelma tallentaa oletuksena tiedoston nimeltä Autosave.tif siihen hakemistoon mistä kuvat on haettu. Tätä tiedostoa kannattaa ehdottomasti käyttää jos mahdollista koska se sisältää 32-bittisen kuvan ja siten mahdollistaa laajemman dynamiikan. Valitettavasti vain kaikki ohjelmat eivät osaa lukea tätä kuvaformaattia (Photoshop osaa).

Seuraavaksi: Linkkejä