DeepSkyStacker-opas, rekisteröintiasetuksia

5. Napsauta "Register Settings" kohdasta "Stacking parameters" valikkoa. Sieltä voi valita pinoamismenetelmäksi ”Standard Mode” kohdan. ”Mosaic Mode” tekee isomman kuvakoon jos kuvien välillä on paljon siirtymää (ts jos seuranta ei ole ollut tarkkaa). Kannattaa myös ruksata kohta "Align RGB Channels in final image". ”Enable 2x/3x Drizzle” suurentaa lopputuloksena syntyvää kuvaa resoluutioltaan 4 tai 9 kertaa isommaksi. Tätä toimintoa ei juuri kannata käyttää koska hidastaa toimintaa ja vaatii koneelta paljon keskusmuistia.
Light-välilehdellä oleva pinoamismenetelmä kannattaa oletuksena olla ”Average” tai ”Median”. Jos kuvia on enemmän kannattaa kokeilla myös ”Median Kappa-Sigma” clipping-menetelmää (on hitaampi tapa kuin Median/Average). ”High Dynamic Range”-moodia voi kokeilla kohteeseen jossa on suuria kirkkauseroja (esim. Orionin sumu jota on kuvattu eri valotusajoilla).RGB Channels Backround Calibration-ruksi kannattaa ruksata.Jos käytetään Dark,Flat ja Bias-kuvia kannattaa niiden välilehden pitää oletusasetuksena (”Median”). Alignment-välilehdellä kannattaa säilyttää oletusasetuksena oleva ”Automatic”.
Cosmetic-välilehdellä voi halutessaan säätää arvoja jos haluaa poistaa jäljellä olevai kuumia ja kylmiä pikseleitä (joskin ohjelma oletuksena osaa niitä poistaa jo aika hyvin). Temporary Files Folder kannattaa valita sellaiseksi levyasemaksi jossa on riittävästi tilaa.

Seuraavaksi: Kuvien pinoaminen