Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Wikit | Cygnus2012 / Ohjelmasta

Cygnus 2012

26.–29.7.2012 Salo

Yleistä ohjelmasta

Cygnuksella on Ursan jaostojen, tähtiyhdistysten ja yksittäisten harrastajien järjestämää ohjelmaa. Viime vuosina on mukaan saatu muutama ammattilainenkin paikalle, niin tänäkin vuonna.

Toiminta muodostuu esitelmien, lyhytesitysten ja työpajojen ympärille. Viime vuonna aloitettu rastikierros laajenee tänä vuonna kahdelle päivälle. Cygnuksen edellä ja sen jälkeen on mahdollista vierailla lähistön tähtitorneilla Salossa ja Paimion Kevolassa.

Omatoimiohjelmaa

Cygnukselle järjestään myös luontopolku tietokilpailukysymyksin. Lisäksi on jonkinlainen näyttelytila, johon voi tuoda näytteille omia tähtiharrastuskuviaan ja jossa voi tutustua muiden kuviin. Näyttelyyn kerätään myös kuvia Cygnuksen 25-vuotiselta taipaleelta.

Ohjelman lomassa voi myös tutustua toisiin tähtiharrastajiin ja viettää muuten vain vapaa-aikaa.

Vapaa-ajan aktiviteettejä

Leirikeskuksella on oma lentopallokenttä ja jalkapallokenttä. Lisäksi on koripallorengas. Laajoilla nurmikentillä voinee harrastaa myös muita pelejä.

Tarjolla on myös grillikatos ja nuotiopaikka. Hiekkapohja tarjoaa uimapaikan myös lapsille. Saunan edessä on laituri. Käytettävissä on soutuvene järvellä souteluun.

Lentopallokenttä sekä grillikatos ja nuotiopaikka


Järjestäjät

Ursa Salonseudun UrSalo Turun Ursa

Sivuston kuvat: Jari Pekka Savojoki, Veikko Mäkelä
Otsakkeen taustakuva: Jorma Koski, Cygnus 2005