Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.04.2012



Moi,

Sami Luoma-Pukkila perusteli ja tiivisti mielestäni oikein hyvin sekä rakentavasti, miksi puuskakuvia olisi hyvä olla mukana. Vähemmän rakentavasti omalta kohdaltani voisi sanoa, että sillä tavalla kun itse on tottunut chasettamaan, chasettaminen IL:n aluetutkakuvalla ja pelkillä rae-kuvilla on yhtä tyhjän kanssa. Itse pyrin menemään sinne minne kuvittelen jonkin ajan kuluttua jotain syntyvän tai saapuvan. Käsitykseni tapahtumien keskimääräisestä kulusta voi olla väärä, mutta käsitykseni mukaan keskiverto suomalainen ukkoskuuro on usein tosi lähellä hyytymistä siinä vaiheessa, kun ne kunnon raepikkellssit ruudulle ilmestyvät. Minkä lisäksi liikkeellä on samaan aikaan todennäköisesti erinäinen määrä muita kuuroja ja siis niitä pikku pikkelssejä. Tällöin eri kuurojen kehityskulun arvioiminen pelkkien raepikselien perusteella tulee mielestäni sen verran haastavaksi, että koko rae-tuotetta on ihan turha edes aukaista. Toki joskus tulee niitä päiviä, jolloin liikkeellä voi olla pitkäikäisiä hyvin voimakkaita raekoneita, mutta kun tässä on 20 vuotta ukkosten perässä ajeltu, niin kyllä nuo päivät tunnistaa ilman pelkkää raetuotettakin. Toisin sanoen, itse olen tottunut pelkästään puuskakuvan perusteella arvioimaan minne kannattaisi ajella ja sitten sieltä on rakeet tulleet, jos on tulleet. Ilman sitä ja pelkällä raekuvilla en koe saavani yhtään mitään vastalahjaksi rae-havaintojen kirjaamiseen liittyvästä vaivasta. Ja tosiaan kentällä muuttuvien tilanteiden arvioiminen pelkän rae-kuvan perusteella on vähän sama kuin jos liikenteessä näkisi muut autoilijat vain ja ainoastaan silloin, kun heidän jarruvalot syttyisivät.

Omalta osalta näyttää hieman siltä, että tässä tulee palattua niihin vuosituhannen vaihteen metodeihin ja vaikka rae-juttuun tulikin vanhasta muistista ilmoittauduttua, taitaa olla etten sen suhteen aio pahemmin aikaani tuhlata. Eipä siinä mitään, tietääkseni silloin vanhaan hyvään aikaan ei yksikään merkittävä paikallinen kuuro mennyt ohi, jos vain ylipäätään pystyi lähtemään liikenteeseen.

Mitä Tatsiin tulee...Hienoltahan ne siihen kuuluvat tuotteet on näyttäneet, kun kentällä on Tatsi-bongarien niitä nähnyt käyttävän ja kai siihen jossain voi ilmoittautuakin. Viime vuonna minuakaan ei tosin siihen hyväksytty mukaan, että se siitä...

t. Tom E.

--
Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html
Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html