Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.04.2012



Hei,

keskustelua ja mielipiteitä tuntuu syntyvän näistä asioista. "Pakettia" voisi lähestyä myös vähän kauempaa, koska tässä on tullut esille monenlaista näkökulmaa, ja jopa eri aihettakin. Ensinnäkin on tämä RaPu-projektin päättyminen vanhassa muodossaan. Siihen liittyen korvaavan tietolähteen löytäminen. Siitä keskustelu siirtyykin kätevästi ammattimaisesti kerätyn tiedon vapauttamiseen, verorahoineen kaikkineen.

Havaintomahdollisuudet, aktiivisuus ja "kastit" mainittu myös. Minusta on hyvä, että tulee asiaa kentän eri laidoilta ja laidoille. Eliittiajatusta en allekirjoita, enkä toivo kastikeskustelua. Eliitti on olemassa vain, jos "rahvas" niin ajattelee. Suomessa (aktiivi)porukka on melko pieni, eikä se tule laajenemaan, jos mukaan tulevat näkevät ristiriitoja porukan sisällä. Sää on kuitenkin yhteinen, ja se pääasia.

Omat ajatukset IL:n työhön liittyen: datan saaminen työsuhteen vuoksi on minusta kohtuullista, kun ajattelen ettei pelkän datan saaminen vielä aiheuta automaattisesti chasea, havaintoja ja raportteja. Dataa on analysoitava ja kentälle on lähdettävä. Mitä tulee korkeaan aktiivisuuteen, se voi selittyä silläkin, että ko. henkilöt ovat erikoistuneita säähän, ja että heitä on yhdessä työpaikassa useita. Tiivis porukka toimii helpommin yhdessä ja lisäksi innostus leviää, mikä lisää jokaisen aktiivisuutta. Ja kun on saavuttanut joskus jotain, sen jälkeen asettaa mielellään uusia tavoitteita.

Toivon, että myrskyporukka on tarpeeksi tiivis koko maan laajuisesti, taustoista ja aktiivisuustasosta riippumatta, että myrskykokemuksia voidaan jatkossakin jakaa ilman leimaantumista myrskyharrastajaa kummemmaksi ;)

Lienee itsestään selvää, mutta muistetaan vielä Ursan myrskyhavaintotietokanta ja Taivaanvahti, joihin havaintojen kirjaaminen ei edellytä mihinkään projektiin osallistumista.

Hyvää kauden alkua,
T: Sami Jumppanen
http://samijum.pp.fi

--
Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html
Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html