Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Utajärvenposti paavo.nissinen (paavo.nissinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.11.2011



Terve

Täältä kaukaa katsottuna asiassa on puolensa. Itse olen aktiivisesti passiivinen havaitsija, tarkoittaa sitä että kynnys tehdä havainto on korkea, siksi niitä niin vähän tuleekin ja toinen hidastava tekijä on että olen hyvin varattu muissa tehtävissä 8-16 arkisin.

Toki kiinnostusta tapaamisiin ja koulutuksiin on mutta nuo etäisyydet sitten hidastavat osallistumista tehokkaasti, vaikka ei ne este olekaan.

Ymmärrän kyllä että porukkaa halutaan karsia ettei koko homma karkaa käsistä. Mikäli osa porukasta tiputetaan pois ja silloin myös pääsy tutkakuviin jää niin silti en oikein ymmärrä mitä haittaa on FMI:lle mikäli sieltä saa oikeuden käyttää tutkakuvia? Toki se on maksullista mutta saman se varmaan maksaa onko katsojia vai ei. Ja eihän sitä ikinä tiedä vaikka kuinka "hiljainen" havaitsija onnistuu poimimaan jonkun erikoisen ilmiön tutkan apuna oikeaan paikkaan sattuen.  Henkilökohtainen havaintoalue on pääosin käymätöntä korpea jonne ei mene teitä eikä polkuja joten vaikka tutkalla olisi muutaman kilometrin päässä miten mielenkiintoinen tapahtuma menossa/tulossa niin rämpiminen paikalle vetelän suon yli tekee sen että olen jo myöhässä auttamattomasti. Tässä maassa ei autolla ihan joka paikkaan pääse, ja jos sinne pääsee jotakin metsäpolkua niin ei välttämättä takaisin, polulle ilmestynyt joku kaatunut puu.  

Sikäli sillä ei ole merkitystä itse harrastukselle kuuluuko mihinkään tai ei olen pongaillut myrskyjä jo useamman vuosikymmenen eikä se tähän lopu oli lopputulema mikä vain.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html