Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Pauli Jokinen (pauli.j.jokinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.08.2011



Hei,

Tänään hieman kolmen jälkeen olin lähdössä Kumpulasta kotia kohti. Ajattelin käydä nopeasti katolla vilkaisemassa josko siellä voisi tuurilla olla jotain trombin tynkää. Kuinka ollakkaan heti katolla näkyikin kaakon suunnalla selvä alenema ja sitä aloin sitten kuvailemaan ja videoimaan kännykällä. Hetkeä myöhemmin suppilo aleni entisestään ja oli selvästi kiinni vastarannalla olevissa puissa.

Kyseinen olio syntyi kuuropilven nousuvirtaukseen ja ulottui pilvestä aina pintaan saakka. Ainoa aspekti, joka paikan päällä ei suoraan viitannut trombiin oli selvän pyörimisliikkeen puuttuminen. Pilvi kyllä eli, mutta etäisyydestä johtuen aivan selvää pyörimistä en havainnut omin silmin.

Alla olevassa linkissä on noin kahden minuutin video kuvattuna kännykän kameralla. Sitä on ankaralla kädellä muokattu (lisätty kontrastia, terävyyttä), jotta otus näkyisi hyvin. Kaksi ensimmäistä minuuttia on raakavideota, sitten tulee samainen pätkä 4x nopeudella ja lopuksi vielä 8x nopeudella. Jälkimmäisistä voi kyllä mielestäni huomata pyörimisliikettä eli sen puolesta olisin itse valmis laittamaan hässäkän trombi-kategoriaan.

Olisi mielenkiintoista saada Herttoniemestä/Viikistä (Fastholma/Ryönälahti) havaintoja jos sielläpäin liikkuneet ovat nähneet tämän paremmin.

http://ilmasto.kuvat.fi/kuvat/Videot/trombi.mp4

Terveisin,
Pauli J

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html