Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Ylioja (jari.ylioja_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.06.2011



sekinj ja missä kohtaa solua salamointi on (on eniten).

terv.Jari

From: Eki Rajamki
Sent: Saturday, June 18, 2011 9:13 AM
To: myrskybongarit-l@ursa.fi
Subject: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] kesän eka ukkonen Haminassa 12.6.

Öö siis miten voi valita miten asettuu suhteessa aurinkoon? Pitääkö kiertää solun toiselle puolelle vai mitä tarkoitat ?

  1. kesäkuuta 2011 8.09 Jari Ylioja <jari.ylioja@kotinet.com> kirjoitti:

  Moi.

  Tuli nyt vasta huomattua viesti. Tuo mitä Panu kertoi pitää paikkansa ainakin sen suhteen miten minä yritän salamoita kuvata paitsi että aukkoa säädän sen mukaan että saan valotus ajan tuonne 1/30 tietämille tai alle, koska olen huomannut että oma setup toimii noin parhaiten--> Liian lyhyt valotus aika ja "karvat" karkaa järkiään. Se kannattaa huomata myös että ei liian pienellä aukolla mennä jotta saisi mahd. näyttäviä kuvia. Hyväksi olen huomannut CPL-filtterin käytön koska se himmentää noin 2 aukkoa ja lisää kontrastia. Kannattaa myös miettiä vähän miten asettuu ukkostavan solun kanssa suhteessa aurinkoon mutta ainahan tämä ei ole mahdollista riippuen muista tekijöistä vesi, tuuli etc.

  terv.Jari

-----Alkuperäinen viesti----- From: Panu Lahtinen
  Sent: Friday, June 17, 2011 9:49 AM
  To: myrskybongarit-l@ursa.fi
  Subject: Re: [myrskybongarit-l] kesän eka ukkonen Haminassa 12.6.

  On Sun, Jun 12, 2011 at 10:33:39PM +0300, Ari Leander wrote:

    vihkoin täälläkin saatiin nauttia salamoista ja jytinästä :-) samalla     tuli testattua talvella hankittua triggeriä.(AEO lightning strike     II).herkän tuntuinen peli tuntuu olevan mutta turhan kirkkaita kuvia     tuli vaikka oli vain ISO100 asetus.vois hankkia vähä tummempaa     filtteriä väliin.tai jotain...

  Odottelin että joku triggeriä käyttävä olisi tähän vastannut, mutta ei..   Kokeillaan arpoa jonkinlainen vastaus.

  Kameran valotusasetukset säädetään sellaiseksi, että maisema valottuu   halutuksi. Aukkoa säätämällä pyritään hakemaan sellainen asetusyhdistelmä,   että myös salamat valottuvat järkevästi; mitä lähempänä salamoi, sitä   pienempi aukko (suurempi f-luku). Valotusaikaa ei triggerin kanssa tarvitse   kasvattaa, koska valotus tapahtuu kuitenkin silloin kun salama välähtää. Eli   omasta näkökulmastani triggerin kanssa ei kannata käyttää ND-filtteriä   tummentamaan kuvaa.

  Triggereitä käyttävät voisivat vielä kommentoida omia asetuksiaan. Ainakin   Eero ja Jari ovat saaneet loistavia kuvia aikaan, joten salaisuudet jakoon ;-)

  Panu

--

  Panu
  "You haven't really been anywhere until you've got back home",   Twoflower in "The Light Fantastic"
--

  Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***   Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***   Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html
--

  Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***   Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***   Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html

-- 

Terveisin:
Eki Rajamäki
Matinkatu 24 B 33
02230 ESPOO
Mob:+358 40 3721 879




--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html