Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kirsti Vuorela (kirsti.vuorela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.06.2011



Oikeassa olit, Sami, melkoiset kemmakat täällä Mikkelissä nähtiin. Meillä on nyt pihalla oma tekolampi (kissojen ulkoiluhäkin kohdalla, ikävä kyllä) ja keskustassa tiettävästi tulvii ainakin Cumuluksen alakerta. Katsoin Tilannehuoneesta, että ennen sateita salamat sytyttivät kymmeniä maastopaloja Mikkelin seudulla. Arvaan, että palovalvontalentoja tihennetään lähipäivinä, olettaen, että ne on aloitettu tältä kesältä (lentääköhän Heinolan porukka niitä tänä vuonna?).

Tyhmä kysymys: Eikö tuollaiselle palovalvontalennolle voisi tarvittaessa ängetä mukaan määrittelemään myrskytuhojen koordinaatteja. Ainakin heinolalaisilla on yksi nelipaikkainen kone käytössään, eikä palovalvontaan tarvita lentäjän ohella kuin tähystäjä. Löpöähän siinä tietysti palaa, jos koneeseen lisätään painoa, mutta esim. viime kesän Astan jälkeen olisi saatu myrskytuhojen laajuus selvitettyä hyvin nopeasti.

Onko teillä muualla Suomessa kokemusta moisesta yhteistyöstä?

-Kirsti V.-

"Mikkeli näyttäisi saavan kestitystä/keskitystä pian. Puolen tunnin aikana (klo 13.50 jälkeen) kuurojen kehitys Jyväskylä-Mikkeli-välillä on ollut reipasta ja nyt tutkakuvista näkyy että solut ovat muodostaneet yhtenäisiä ketjuja. Puuskia harvakseltaan, 7m/s huippu mitattu, tosin mittari on vähän huonossa paikassa."

Sami Jumppanen

--

Myrskybongareiden s�hk�postilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html