Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.06.2011



Hei!

Meillä on toki monenlaisia kanavia käytettävissä. Jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Noissa yhteisömedian "älykkäissä" välineissä on se huono puolensa, että mitään tosi kattavaa kanavaa ei ole, jokaisella on omat suosikkinsa.

En näe mitään tarvetta, että jaostolla tarvitsi olla mitään erillistä webbisaittia (jos joku maksaa domainin maksun, niin voidaan nimi siirtää meille käyttöön, mutta ei me varmaan mitään erillistä palvelinta tarvita). Eiköhän jaostolle riitä www.ursa.fi/myrskybongaus.

Jaostolla on käytettävissä listan ohella, myös kuvablogi ja havaintokanta, josta saa myös tuntumaan, mitä on näkynyt. Sitten tosiaan on IRC-kanava. Lisäksi parilla foorumilla on juttuja. Jotain asioita on tullut kerättyä jaoston wikiin uutuuskoosteeseen: http://www.ursa.fi/wiki/Myrskybongaus/Uutuuskooste

Sosiaalinen media ja verkko ei varsinaisesti ole yhdistänyt ihmisiä vaan hajottanut porukat monelle kanavalle. Oikeastaan ainoa tapa on koota yhteen tietoa monelta kanavalta. Luulen, että jaoston kohdalla varmaan kehitetään asioita siihen suuntaan. Onhan tuo etusivukin vähän sen henkinen, noita tärkeitä syötteitä on koottu yhteen.

Mutta vanha kunnon sähköpostilista ei ole mikään huono. Kirjoittamiskynnys  on saattanut nousta. Tosin valitukset liiasta liikenteestä on joskus olleet perusteltuja. Minusta voisi olla se periaate, että kerro, jos omasta mielestäsi jotain kivaa näkyi. Sen sijaan jätetään ne viestit pois, joissa valitetaan että "täällä ei taaskaan näkynyt mitään". Eli kirjoitetaan kun näkyy ja kuuluu, mutta ei silloin, kun ei näkynyt.

-VeikkoM-

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html