Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Paavo Nissinen (paavo.nissinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.08.2010



Kokemuksena 80 luvun lopulta kuuro ja vastaavaa ei ole myöhemmin näkynyt.

Kuuma kostea kesäpäivä enimmäkseen selkeä mutta hyvin utuinen ja kostea. Joki mikä tekee kohdalla laajan U käännöksen useamman kilometrin matkalla ja tässä noin 5km säteelleellä on 6 koskea tai vaoimmakkaamman virtauksen kohtaa. Rannassa istuessa ihmettelimme onnetonta ukkosen jyrähdystä ilan näkyvää pilveä, hetkenpäästä toinen jo selvempi ja summittainen paikallistus arvio iskusta noin 2km päähän sitten hetken päästä seuraava jo näkyvillä olevan kosken ranta pusikkoon ja taas seuraava noin 300m etäisyydellä seuraavaan virtapaikkaan tai sen rantaan ja taas lähemmäs eli vajaan 100m päähän omasta rannasta taas kosken kohdalle ja sama jatkuin... Ihmetystä herätti se että varsinaista pilveä ei ollut Aurinko paistoi koko ajan ehkä paksumpi sumu/utu lautta siitä ajelehti ohi ja salaman koko aivain mitätön ja äänikin tuossa lähimmässä iskussa oli sen mukainen eli ei mitään normaalia paukahdusta tai jyrinää pieni hyrähdys ja se siinä ja laskennallinen etäisyys se 100m.

Koko aikana ei tullut tippaakaan vettä eikä mitään mitä edes pilveksi voisi luokitella näkynyt. Harmi vain kun ei silloin ollut videota saati RaPua tai ukkostutkia.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html