Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tero Pajala (teropajala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2010


Terve kaikille.

Eilinen oli jotain sanoin kuvaamatonta! Kaunista!

Olimme tyttöystävän kanssa juuri saaneet elokuvan katseltua ja siirryimme takapihalle. Huomasimme, että Forssa/Jokioisten (oma sijainti Latovainio 2- tien varressa) päällä näyttäisi olevan kunnon ukkossolu, ellei peräti monisoluinen (vai mikä se olikaan). Kello oli n. 21.50 kun siirryin takapihalle kuvaamaan. Salama tiheys oli käsittämättömän taajaa, 20-25/min. Tässä vaiheessa yläpuolellamme oli lähes kirkas taivas jossa myöskin näkyi kauniita pilvisalamoita.

Sain rauhassa kuvailtua huteja ja muutamia onnistuneita otoksia kunnes 22.10 tuli isoja pisaroita ja siirryin katoksen alle. Klo 22.15 siirryin etupihalle kuvaamaan Matkun/Koijärven suuntaan. Tässä vaiheessa vettä tuli aivan perkeleesti ja erittäin kovia puuskia. Hetki tämän jälkeen alkoi kattojen pauke, kun alkoi satamaan jättirakeita. Niitä ei kauaa/montaa satanut, kun sade alkoi hellitä ja tuulikin oli jo siedettävä kuvaamiseen. Rakeet rikkoivat itseltäni ja naapurilta uudet valokatteet.

Klo 22.25 lähdin ajamaan pari kilometriä Kuuman suuntaan ja löysin hyvän peltoaukeen. Tässä vaiheessa yläpuolella ei ollut kuin kirkas taivas ja ukkossolu oli siirtynyt Humppila/Punkalaidun suuntaan. Puhuin samalla kaverin kanssa puhelimessa, joka asuu Punkalaitumella ja kuvasin samoja salamoita, kuin hän sanoi näkevänsä. Ainakin OOO-OO sanat osui täsmälleen oikeaan aikaan :) Aikani tässä paikassa katseltua ja kuvattua päätin lähteä kotiin, vaikka olisi mieli tehnyt jäädä katsomaan taivaanrannan leiskuntaa.

Tässä on video mainitsemistani paikoista. On muutamia hienoja salamoita, mutta enimmäkseen pilvisalamoita. Kuvasin myös solua pariin kertaan. Laittakaa äänet pienemmälle neljän minuutin jälkeen. Silloin alkaa satamaan ja kohisee pirusti. Video on pitkä (7,16) mutta mielestäni katsomisen arvoinen.
http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskykuvia/29.7.+ukkosmyrsky.wmv

Ja tässä kuvaa rakeista ja pilvistä
http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskykuvia/Ukkospilvet+29.7.2010/

Ja salama kuvat. Huomatkaa päivämäärät. Samassa kansiossa myös muutama kuva maanantain salamoista.
http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskykuvia/Salamat/

t. Tero P.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html