Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tero Pajala (teropajala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.07.2010


Moi.

Tuli eilen uimaan lähtiessä napattua kamera matkaan, kun jyrinä alkoi lähestyä. Muutaman kilometrin ajettua ajoin auton parkkiin läheiselle pysäkille ja otin kameran esiin. Ukkospilvet olivat aika lähellä tien toisella puolella ja näyttivät lipuvan oikealle meistä katsottuna, Humppilan suuntaan. Sijaintimme oli tällä hetkellä Minkiön risteys Jokioisten tiellä. Noin 15 min päästä ukkonen oli myös Jokioisten suuntaan levittäytynyt.

Erittäin kovia tuulenpuuskia esiintyi paljon. Rakeita ei satanut, mutta vettä tuli isoina pisaroina kunnon kuurona.

Valokuvia yritin salamoista ottaa, mutta kamera ottaa vain 3 kuvaa/sekunti, niin siinä meni monta ohitse. Yhden salaman onnistuin taltioimaan, joka oli peräti kahdessa valokuvassa yhtä voimakkaan näköisenä.

Tässä olisi video pilvestä http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskykuvia/MOV08059.MPG Kuvia pilvistä http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskykuvia/Myrskypilvet+14.7.2010/ Ja ainoa salama osui kuvaan http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskykuvia/Salamat/DSC08579.JPG

Ajelin tänään 232 tietä Punkalaitumelle ja oli yksi puu kaatunut juurineen sähkölinjan päälle aivan tien vieressä. Kävi mielessä syöksyvirtaus, koska Urjalassa oli kuulemma ollut trombikin eilen. Samaisen tien varressa n. 0,5km päässä oli keskeltä katkennut puu, mutta en ehtinyt tarkistamaan olisiko ollut salaman aiheuttama.

t. Tero P.

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html