Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.07.2010



Kököttelin vielä klo 17.15 tienoilla työpaikalla, kun kunnollinen sade iski Helsingin keskustaan. Olihan se ripotellut jo vajaa tunti aiemmin, mutta nyt tuli kunnolla.

Sade kesti ehkä yhteensä noin 20 minuutin ajan ja oli hetkittäin aika lailla kovaa. Minun piti mennä ihan katutasolle tarkastamaan, ettei seassa ollut rakeita. Rae-indeksiluokka (HHI) oli 5 ja suurienkin rakeiden indeksi näytti jotain pientä (-2700). Taivaalta tuli kuitenkin vain vettä, kuitenkin varsin isoina pisaroina.

Työpaikkani on yhdellä niistä Helsingin ydinkeskustan korkeimmista paikoista (Fabianinkadulla), joten sateen rankkuudesta ja tulvimisesta  ei saanut kunnolla käsitystä, kun kaikki vesi valui mäkeä alaspäin. Rännit kyllä syöksyvät vettä kovalla tahdilla ja kaduille muodostui puroja.

Pomo lähti kotiin tuolloin ja rohkeana naisena syöksyi sateen sekaan. Lienee kastunut sateenvarjosta huolimatta.

Kirjasin havainnon kantaan välittömästi sateen jälkeen, kun RaPu-kuvat oli saatavilla. Rohkeasti laitoin havainnon rankkasateeksi, vaikka tulvimisesta en ollut ihan 100% varmuutta.

http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/havainnot/julkinen_havainto.ph p?id=1278601763

Arvio osoittautui oikeasti, sillä noin tunnin sateen jälkeen lähdin kotiin päin ja kadun alapäässä oli kuin olikin palokunta pumppaamassa autohallista vettä. Matkalla törmäsin vielä VPK:n yksikköönkin vähän matka päässä. Ja lähes perillä Etelä-Helsingissä Vuorimiehen- ja Kasarminkatujen risteyksessä oli pientä tulvaa vielä, vaikkakin jo laskemassa:

http://www.ursa.fi/galleria/thumbnails.php?album=121

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html