Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: A-J Punkka (prokyon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.04.2010



Moi. Vuoden 2010 Rae- ja puuskaprojekti (RaPu) on jälleen aika polkaista käyntiin. Projektiin ilmoittautuminen ja havaitsijoiden aktiivisuuden seuranta on muuttunut edellisvuosista. Sekä vanhojen että uusien projektilaisten on syytä lukea alla oleva ohjeistus.

Taustatiedot



HC RaPu on Ursan myrskybongareiden, Vaisalan ja Ilmatieteen laitoksen yhteistyöprojekti, johon osallistuvat sitoutuvat tekemään toukokuusta syyskuuhun rae- ja ukkospuuskahavaintoja ja syöttämään ne jaoston havaintotietokantaan. Vaivan palkaksi IL tarjoaa projektilaisille henkilökohtaiset käyttäjätunnukset RaPu-sivuille, josta löytyy säätutkatietoa (sateen intensiteetti, rakeiden todennäköisyys) 5 minuutin aikaresoluutiolla koko valtakunnasta. Projektilaisten tehtävänä on myös 'valvoa' sivulla olevien tuotteiden antamia tuloksia (satoiko rakeita, kun raetuote niitä ennakoi).

Kaikkien mukaan tarjoutuvien on muistettava, että projektissa on kolme seurantajaksoa, joiden jälkeen on raportointivelvollisuus menneen kauden havainnoista (tai havaintojen puutteesta). Seurantajaksojen määrää on siis vähennetty viime vuosista kahdella. Velvollisuuden täyttämättä jättämisestä seuraa käyttäjätunnusten poistaminen. Projekti starttaa virallisesti toukokuun alusta lähtien.

Ilmoittautumisaika



Alkaa 6.4.2010

Päättyy 26.4.2010

Ilmoittaumisohjeet


  1. Uudet havaitsijat 1 Rekisteröidy Ursan havaintotietokannan käyttäjäksi. Anna sähköpostiosoite, jota seuraat aktiivisesti. http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/havainnot/rekisterointi.php

2 Kirjaudu tunnuksillasi sisään tietokantaan: http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/havainnot/login.php 3
Paina etusivun ilmoittautumisnappulaa.

4 Saat ilmoittamaasi
sähköpostiosoitteeseen vahvistuspyynnön RaPu-sähköpostilistalle liittymisestä. Vastaa ko. sähköpostiin sen mukana tulevien ohjeiden mukaisesti.

5 Postilistan haltija hyväksyy liittymisen postilistalle ja RaPu-statuksesi asetetaan aktiiviseksi (statuksen näet aina kirjautuessasi tietokantaan).

B) Jo aiemmin mukana olleet
Kirjaudu
sisään tietokantaan ja seuraa yllä olevaa ohjeistusta kohdasta 3 alkaen. Muista tarkistaa omista tiedoistasi, että antamasi sähköpostiosoite on se, jota käytät aktiivisesti.

C) TATSI-projektiin
osallistuvat
Ilmoittautukaa mukaan RaPuun edellä olevia ohjeita seuraten. Teitä koskevat jatkossa kuitenkin TATSI- eikä RaPu-projektin velvoitteet.

Tarkempia tietoja projektista ja sen uusituista pelisäännöistä seuraa uudella RaPu-postilistalla ilmoittautumisjakson päättymisen jälkeen (eli vapun tienoilla). Tervetuloa mukaan projektiin!

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html