Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.10.2009



Syyssykloni on piiskannut oikein kunnolla ainakin etelärannikkoa. Itse olen seuraillut tilannetta lähinnä neljän seinän sisältä
(pienessä flunsassa ei viitsi mennä kastelemaan itseään ulos).

Illalla ja yöllä tuuli ja sade hakkasin etelään eli meren puolelle olevia ikkunoita. Leveimmän sadealueen mentyä ohi, nyt aamulla rannikon suuntainen pitkä sadealue on piiskannut Helsinkiä.

Lähin tuulen mittauspisteeni Kaivopuistossa on antunut parhaimmillaan  tuollaisia yli 10 m/s lukemiä. Näyttävät yöllä merellä Helsinkin majakalla lukemat käyneet yli 20 m/s:ssä (nämä Testbed-sivuilta katsottuna). Vaisalan sääasemalla Vantaalla
(http://www.vaisala.com/vantaaweather/) puuskissa on päästy
14 m/s:iin, tosin keskituuli on ollut vain puolet tuosta.

Sykloni näyttää puskeneen Suomenlahden vedenkorkeutta ylemmäs. Hesassa näytetään yöllä käyneen liki +80 cm:ssä. Se ei vielä ole ihan hirveästi. Haminassa idempänä päästiin liki metriin.
(www.vedenkorkeus.fi).

  • * *

Sadetutkia seuratessani huomasin, että useammankin tutkan ympärille muodostuu hetkittäin rengas. Tämä näkyy ihan IL:n normaaleilla sivuilla olevassa käsitellyssä tutkakoosteessa
(http://www.fmi.fi/saa/sadejapi.html) että Testbedin sadetutkakuvassa
 (http://testbed.fmi.fi/history_browser.php?imgtype=radar). Vantaa tutkalla esim. klo 1:n aikoihin. RaPu-projektin puuskatuotteesta  tuota ei saa näkyville, ainakaan kovin selvästi.

Luonnollisestikin tuo on tutkiin, niiden rakenteisiin ja data käsittelyyn liittyvä ilmiö, jännä kuitenkin. Vai onko se jotenkin sateeseen liittyvä ilmiö, joka näkyy erikoisena kuviona tutkissa.

  • * *

Muuten Vaisalan Keravan sadetutka näyttää olevan myös verkossa: http://www.vaisala.com/keravaradar/. En muista että tästä olisi ollut listalla puhetta.

-VeikkoM-

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html