Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Joni Tahkoniemi (jtahkoniemi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.08.2009



Mukavasti kyllä Varsinais-Suomeen ukkonen saapui hieman ennen yhdeksää illalla ja ukkostikin seuraavat kolmisen tuntia, tosin Turun ohi suurin osa oli mennyt melko nopeasti. Alussa paukutti hienosti alle kilometrin etäisyydelle ja kotoa meni sähkötkin siinä samalla.

Harmittavasti kyllä pienellä bongausreissulla Turku-Raisio-Pöytyä-Aura-Turku-Piikkiö-Paimio vettä satoi aivan kokoajan. Piikkiössä sattui kohdalle sateeton alue, ihan kaksi kuvaa ehdin ottaa ennen kuin sade tuli päälle, salama sentään osui molempiin ruutuihin, tosin toinen meni roskiin heti... http://tahkis.1g.fi/kuvat/Myrskybongaus/2009/2009-08-26/20090826_01.jpg

Radio rätisi melko ahkerasti ja muutenkin sellaista keskimäärin 5-6 iskua/min sai nauttia melkeinpä solun saapumisesta aina tuonne klo 23 asti. Vettä tuli paikoitellen erittäin runsaasti, auton pyyhkijät ei oikein pysyneet perässä ja muutamaan otteeseen tiellä oli myös runsaasti vettä. Muutama raekin napsui tuulilasiin jossain vaiheessa.

Sinänsä vähän chase meni penkin alle, että kännykästä loppui ensimmäisen tunnin jälkeen akku, joten tutkakuvaa ei ollut nähtävillä. Lisäksi ei mukaan sattunut edes paperia ja kynää, jotta olisi havaintoja voinut kirjata ylös - kolmen tunnin jälkeen väsyneenä ei oikein muistanut alun - ja itse asiassa myöskään lopun - havaintoja. Mutta jos nyt edes muutaman saisi ilmoitettua...

Eiköhän tämä kausi alkanut ja loppunut tähän. Kuinka ollakaan viime kesänäkin Turun seudulla sattui yksi kunnon ukkonen kohdalle, sekin elokuussa.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html