Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.08.2009



Asiaan liittyviä faktoja ja arveluita:

  • Kirja Ukkosta ilmassa on Ursan kustantamana ja julkaisema, kirjoittajina T. Tuomi ja A. Mäkelä
  • Ymmärtääkseni IL:läisiä on ollut taustatukena kirjaa synnyttämässä, ainakin kuvamateriaalin tuottajina on runsaasti tuttuja nimiä.. Tämä lienee myös syy, että kirja julkistetaan Ilmatieteen laitoksella
  • STT haluaa tehdä omaa uutismateriaalia kirjaan liittyen ja se varmaan on heidän omaa viestintäbusinesta. Median kautta tuleva julkisuus toki saattaa olla hyödyksi, kirjalle, IL:lle ja myrskybongareille, mutta se n suora osoittaminen voi olla hankalaa.. mutta todennäköistä se on
    • * *

Minusta myrskybongarit voivat tehdä materiaalipyyntöjensä kanssa niin kuin haluavat.. Jos ei pyydä, ei saa, eikös niin mene. Mutta hyvään tarkoitukseen ja sopivien tahojen kanssa voi olla vähän harrastushengessäkin mukana. Jos onnistuu tekemään laatumateriaalia, siitä voi toki jotain pyytääkin. Toisaalta bisnestä se on toiseltakin puolelta, jos halvalla/ilmaiseski saadaan hyvää, niin se yleensä otetaan.

Toisaalta on tarpeetonta teilata jaoston vastaavia henkilöitä, jos median aiheisto- ja haastattelupyyntöjä tänne välitetään. Mehän emme kuitenkaan ole sitoutuneita medialle siihen, että meiltä varmasti aineistoa saa.

Eikä niitä, jotka ovat aineistoaan valmiita antamaan..

  • * *

Ukkoskirjasta kanavoituva hyöty jaostolle lienee sekin vähän hankalasti osoitettavissa, koska samoja rahoja Ursan budjetissa pyöritetään. Niillä kuitenkin ylläpidetään kaiken muun ohessa mm. Tähtikallion havaintokeskusta, jossa voimme kokoontua. Niillä ylläpidetään palvelimia, joilla webbisivumme ovat ja sähköpostimme liikkuvat ja joskus johonkin hankkeisiinkin rahaa on saatu, mm. Artjärven ukkostutkaimeen.

  • * *

Itse olen vähän pettynyt, että kirjan kuvitukseen käytettiin niin vähän suoraan jaostolaisten kuvia. Tosin IL:n porukoilta oli tarjolla sen verran paljon perusmateriaalia, että tarve taisi olla pieni. Sen voin kertoa, että sain kuitenkin vielä viime vaiheessa usutettua julkaisuihmisemme selailemaan jaostolaisten webbisivuja täydennysmateriaalin toivossa. En ole nyt tarkastanut, pääsikö kirjaan mukaan näitä kuvia.

  • * *

Tähdet ja avaruus, josta edellä mainittiin, on kyllä joka kesä huomioinut ajankohtaisia kuva-aiheina myrskyilmiöt. On päivän selvää, että kaikkea ei tietenkään pystytä julkaisemaan ja valintoja pitää tehdä..

Itse tulen vastaisuudessakin Ursan suhteen lähestymään harrastajia, jos kirjaprojekteihin tarvitaan kuvitusta.

-VeikkoM-

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html