Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Janne Kommonen (jannek_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.08.2009



Morjens poppoo,

Heräsin eilen aamulla tasan kello 7.00 ukkosen jyrähdykseen. Kun olin jonkun aikaa seuraillut pilvien tolkuttomia liikkeitä, niin päätin pistää kameran kuvaamaan itäistä taivasta Lohjanjärven päällä. Koska pilvien tanssi ei ottanut loppuakseen, annoin sitten palaa koko päivän...

Tuotokset löytyvät pirstottuna neljään osaan noin kolmen tunnin jaksoissa alkaen klo 9.22 ja loppuen pimeyteen klo 23. Valokuvat on otettu päivällä 15 sekunnin välein ja illan saavuttua 15-30 sekunnin intervallilla. Leffat ovat kestoltaan noin kaksi minuuttia kukin.

http://gallery.me.com/jannek

leffat "Pilvien liikkeet 1/4-4/4..."

1/4 Ensimmäisessä osassa klo 09.22-12.45 näkyy hyvin miten pilvet möyrivät joka suuntaan eikä yhteistä linjaa tunnu löytyvän ennen kuin ensimmäinen sade suuntaa lounaasta koilliseen.

2/4 Toisessa osassa klo 12.50-16.15 kaakosta saapuvat alapilvet valtaavat näkymän kunnes klo 15 aikoihin pilvet avautuvat jonkin verran ja Vihdin päällä idässä näkyy nousevia kumpupilviä. Osan lopussa alkaa lounaasta tulla näkyville sadepilviä.

3/4 Kolmannessa osassa klo 16.15-19.35 sade kuitenkin väistyy nopeasti ja näkymää hallitsee jälleen kaakosta saapuvat alapilvet kunnes taivaat menevät sekaisin ja puuskainen tuuli sekä ukkonen saapuvat idästä! (Klo 18) Tästä eteenpäin pysyttelin kameran vieressä ja yritin epätoivoisesti suojella sitä kastumiselta ja pyyhkiä linssin tarttuvia pisaroita kuvia häiritsemästä.

4/4 Neljännessä osassa klo 19.40-23.00 sateet jatkuvat iltaan saakka ja parhaimmillaan pilviä kulkee samanaikaisesti ainakin kolmeen eri suuntaan eri kerroksissa. Välillä muutetaan suuntaakin kesken kaiken. Ilta päättyy koillisesta lounaaseen matkaavien pilvien marssiin kunnes pimeys jättää vain Lohjan seudun valosaasten jäljelle.

Vertailen näitä kuvasarjoja menneen päivän sadetutkadataan ja se on ollut jo pikaisellakin katsannolla erittäin opettavaista. Opin näkemään ihan uusia asioita Testbedin/RaPun materiaalista.

Kuvauspaikka on Lohjanjärven luoteiskulmassa. Kuvakulma on itään Karjalohjanselälle ja vastapäätä näkyy Karkalin luonnonpuisto.

Terveisin,
JK



Janne Kommonen
jannek mac.com
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html