Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari von Behr (jarivonbehr_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.08.2009



Sain tänään päätökseen myrskytuhojahtini Vihdin kirkonkylässä. Vihdissähän on parit ukonilmat saatu koettua tänä kesänä, ja jopa valokuviakin sain bongattua. Eräs kesäkuinen ukonilma jäi mieleeni, josta sain salamaotoksenkin bongattua. Keskityin Vihdin kirkkojärven alueelle. Tarkoitus etsiä ja löytää mahdollisia kovan tuulen tai salaman iskemiä jälkiä todennäköisillä alueilla.

Irjalansaari on hyvin korkea alue kirkkojärvellä. Kuivaa vanhaa puustoa, risua metsä täynnä. Maanomistajat eivät havainneet salamaniskuja eivätkä myrskytuhoja alueillaan. Myöskään metsissä samoiluni ei näyttänyt jälkeäkään myrskystä tai salamaniskuista maastoon.

Irjalantien ranta-alue myös tulokseton. (paikka josta otin salamakuvan järvelle päin).

Vähäkylän alue Oravalaan saakka niin ikään tulokseton myrskytuhochase. Tämä alue on järven toista puolta.

Kilometrejä tuli autolla yhteensä vain noin 30 ja kävelyt lisäksi kauniissa metsämaisemissa. Maanomistajien sekä asukkaiden mukaan salaman iskuista tai myrskytuhoista ei ole löytöjä.

Lopputulos: Kaksi salamaukonilmaa paukutellut kesällä kylän päällä. Ei yhtään tuhoa niillä alueilla joissa salama naputteli ja paukutteli. Tarinoita kuulin paljon salamoiden iskuista muinoin taloihin ja puihin.

Kauniit hellepäivät meni hyödyksi :D Tuhochaseni closed.

terkuin jari

--

Jari von Behr
http://arjenvalokuvia.blogspot.com/

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html