Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Emma Herranen (mellon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.08.2009



On Mon, 3 Aug 2009, Anne Pöyhönen wrote:
> Ajelin töiden päätteeksi pilviä kiinni mutta vaikka jotenkin sain arvioitua
> niiden liikesuuntaa maasta käsin, ei ilman tutkakuvaa ollut helppoa
> suunnitella omaa sijaintia suhteessa aikaan jolloin pilvi sataa mahdolliset
> rakeet ja yrittää ehtiä sen alle. Monin paikoin pilvet olivat pikkuteiden
> yllä metsän päällä, eikä niillä teillä ehdi ajoissa paikalle. Jos olisi ollut
> laitteet autossa tutkakuvan seuraamiseksi olisi nähnyt pilven liikenopeuden
> ja voinut yrittää ehtiä isommalle tielle sen eteen ajoissa.

Noita oli todella kiva katsella Helsinki-Tampere lentsikasta käsin. Reitti tosin oli sen verran lyhyt, että aina olitiin joko nousemassa tai laskeutumassa. Siinä ei siis paljoa kuvailtu.

Shanghai-Tokio-Osaka -turneella näkyi ukkosia enemmän kuin parin viime vuoden Suomen kesässä yhteensä. Jos jotain huonoa haluaa sanoa, niin ne olivat lähes kaikki päiväukkosia ja sattuivat juuri pahoihin hetkiin ennen jotain kriittistä tapahtumaa (auringonpimennys/ilotulitus). Kuvia niistä ei juurikaan tullut, sillä joko pilvet salamoivat liian laiskasti, tilanne oli huono (liikkuvassa kulkuvälineessä) tai kaikki puhti meni siihen että yritti pitää optiikan ja kamerat muihin tarkoituksiin kuivana. Kyhjöttäessämme Tondabayashissa pienessä sateensuojassa yhdessä muun ilotulitukseen menevän väen kanssa, sattui yksi isku varsin lähelle. Samanaikainen välähdys ja jyrähdys kirvoitti pari napakkaa "Holy shit!" -kommenttia läsnäolijoista.

Japanin päälle sattui n. 28.7. oikein kunnon saderintama ja vettä tuli kuin aisa. Jossain eteläsaarella oli tullut mutavyöry, joka tappoi n. 10 ihmistä peittäen mm. jonkun vanhainkodin. Ilmeisesti sama myräkkä oli aiheuttanut kunnon trombin, joka oli kippaillut autoja ostoskeskuksen pihassa, rikkonut ikkunoita ja heitellyt kattoja. Ilmeisesti ostarin parkista oli väelle tullut kiirus lähtö, sillä autoissa oli avaimia vielä lukoissa. Uutisaiheesta oli himpun hankala vakaasti seurata olemattomalla paikalliskielen taidolla.