Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.07.2009



Moro.

Kaikkien aikojen surkein ukkoskesä tähän asti tarjosi edes hieman ukkosta torstaina. Aikaisemmin illalla pitkulainen ukkosnauha salamoi jonkin verran Hämeenkyrön ja Ikaalisten tienoilla. Olin kiertelemässä paikalla ja tuloksena muutama maapaukku ja välillä kunnolla vettä. Kuvittelin olevani sopivalla etäisyydellä kuvattavasta pilvestä, mutta niin vaan päivän paras salama pamahti suoraan auton yläpuolella. Muuten melkoisia väläyksiä pilvissä nämä(kin) salamat olivat.

Illalla Ylöjärven ja Tampereen yli jyräsi aktiivisemmin ukkostanut rypäs. Tosin melkoista pilvissä leiskuntaa loppuiltakin vain tarjosi. Tampereen eteläpuolella aktiviteetti oli runsaampaa. Rakeita en nähnyt, vaikka niitä ainakin Tampereen lisäksi oli tullut ainakin Nokialla.

Päivän hienointa antia oli ennen puoltayötä 50-100 km päässä pohjoisessa kalevantulia harvakseltaan leiskautellut ukkossolu. En muista, koska viimeksi näillä leveyksillä olisi nähnyt kalevantulia. Ukkosetkin ehti melkein unohtaa...

Joitain otoksia löytyy täältä:
http://orko.galleria.fi/kuvat/Ukkoset%2C%20pilvet%2C%20myrskyt..../2009/Hein%E4kuu/16.7/

--
-Esa-

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html