Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.11.2008



Hei!

Hyvää asiaa on taaskin kirjoiteltu.

2008/11/5 Teemu Mäntynen <teemu_ät_mantynen.com>:
> Mutta salamakuvan ainoa oleellinen asia ei ole salama. Ympäristö on aivan yhtä tärkeä.
 [..]
> Päiväsalamoiden kuvaamisen ainoa haaste ei ole suinkaan niiden triggaus. Kuva on hyvä vasta jos salama ja ympäristö pelaavat yhteen.

Totta, pelkkä salama ilmiönä harvoin tuottaa hauskoja muotoja, joita jaksaa katsella päivästä toiseen. Salamakuvia on "netti täynnä", ja löytyypä niistä erinomaisen näköisiäkin enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Siitäpä syystä en usko, että kukaan harmistuu jos en saakaan salamaa kennolle. En missään tapauksessa vähättele salamakuvausinnostusta, löytyy sitä itsestänikin :) Suhtautumiseni (salama)kuvaukseen on kuitenkin monijakoinen: toisaalta tiede, tekniikka & laitteistot (erityisesti tee-se-itse-viritelmät) kiinnostavat ja se miten ne suoriutuvat eri olosuhteissa. Toisalta myös se idea hyvän kuvan metsästyksestä tuppaa ajoittain tunkemaan takaraivoon. Voi olla yhtä hienoa saada kuva otettua elektroniikan avulla kuin täysin manuaalisesti. Hyvien kuvien metsästämiseen tarvitaan (jos ihan tarkoituksella sitä harrastaa) paljon aikaa ja hyviä paikkoja. Se on sitä valokuvaamista ihteään, ja sellaiseen normiperheellisellä on valitettavan vähän resursseja. Mutta aina voi sentään nauttia muiden ottamista kuvista, joten antakaa tulla vaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

-- 
Sami Jumppanen
sami.jumppanen_ät_gmail.com
http://netti.nic.fi/~some-e/

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html