Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Joni Rinta-Möykky (jonirm_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.08.2008



Tervehdys

Näyttää siltä, että täällä harrastetaan innokasta jälkipuintia.

Koska minnuu ei ole täällä listoilla hirveästi tavattu, joten heittäkääpä pallo, niin esittäydyn pikkuisen.
Ihan newbie en näillä listoilla kuitenkaan ole, sillä pyörittyä on tullut ennenkin, tosin laitoin pitkäksi aikaa poikki, kun oli siinä kaikkea muuta puuhaa. Liityin uudestaan kuitenkin viime keväänä josta asti on tehokkaasti listaa seurattu, kirjoitettua on tullut vähän heikonlaisesti ajanpuutteen vuoksi.

Ihan missikaavan mukaan ei mennä.
Mutta pitemmittä puheitta nimi on siis Joni Rinta-Möykky Kauhajoelta. Opiskelun kiehtovassa maailmassa pyörin viimeistä vuotta mediaviestinnässä. Mielenkiinnonkohteisiin kuuluu mm. tähtien tiirailu, myrskybongaus jnejne. eli jotain molemmille kausille.
Päntäneen observatorion toimintaa on pidetty pystyssä jonkin aikaa, tosin nyttemmin hiljaista laajennuksien takia. (hidasta puuhaa). "Observatorion" toimintaa on lisätty mm. keväällä alkaneella myrskybongauksella, jonka iloja yritän muillekkin jakaa. Bongareiden sivut valmistuvat tässä ihan lähiaikoina joista laitan infoa sitten myöhemmin. Bongausta tulee harrastettua aina kun vaan aika sallii ja kelejä riittää. Siinä siis jotain informaatiota minusta. (kuin suoraan treffipalstalta)

Sitten itse asiaan...

Komeaa jyskettähän tuo oli, täältä kauhajoelta katsottunakin. Saimme nimittäin osamme näistä ukkosista useaan otteeseen. Ensimmäinen solu rantautui Kauhajoelle suunnilleen luoteesta vähän varkain. Olin juuri ripustelemassa kameraa katolle kun huomasin horisontista lähestyvän mörön. Nakkasin vehkeet autoon, ja lähdettiin porukalla painelemaan sen edelle. Nokakkain sen kanssa jouduttiin isojoentiellä, jonne tuli saavuttua vähän myöhässä kun kamera ehti olla ulkona ehkä noin viisi minuuttia, jonka jälkeen alkoi satamaan kaatamalla rakeensekaista vettä. Salamoita siitä näkyi laihanlaisesti ja se menikin nopsaan ohi.

Sittemmin illan aikana samaisen paikan lähettyvillä ukkosta pukkasi päälle lähes jatkuvasti. Päätettiin tehdä uusi lenkki, kuvien toivossa erään hiekkamontun viereen johon vanhankansan mukaan salamat niillä asteilla usein iski. Tuli siinä sitten opittua, että vanhempikin sukupolvi jotain tiesi, kun päästiin ihailemaan salamaniskua noin puolen kilometrin etäisyydeltä. Ei siinä oikein pokka kestänyt jotenka ajeltiin hieman kauemmaksi. Vettä tuli enemmän kuin lääkäri määräsi, joten kuvia niistä myrskyistä tuli heikonlaisesti. Mutta onneksi asiaa vähän paikkasi upeat yö ukkoset kolmen - neljän aikoihin ja vielä yksi rohmu ennen kello seitsemää aamulla. Sinä yönä, kovassa jytinässä ei kyllä nukuttu oikeastaan ollenkaan. Sähkökaappi sensijaan kärsi vähän, mutta on se tuossa pörissyt vielä ainakin toistaiseksi vaikka se niin ilkeältä yöllä kuulostikin.

  • Joni Rinta-Möykky
    1. elokuuta 2008 23:23 Jarmo Rajamäki <myrskyjamo_ät_gmail.com> kirjoitti:

> Jep
>
> Sama soluhan se oli. Se osa videosta missä ei näy yhtään rakennuksia on
> kuvattu juuri Lapuan suuntaan. Matkaa ei ole kuitenkaan kuin n.10 km
> linnuntietä.
> Ja se ristileikkauksen jälkeinen osa on kuvattu sen uuden murinan aikana
> eli n. klo 21.20- 21.30
>
> Kerrankin satuin olemaan kotona "hyvän sään aikana". On se sen verran
> harvinaista herkkua ollut tänä kesänä näillä kulmilla....
>
> --
> Jarmo Rajamäki
> http://myrskyjamo.googlepages.com/
> http://eddiekoira.googlepages.com/
>

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html