Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: jani jaakkola (janjackson_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 20.08.2008



Moi!

Niin paukkui Satakunnassakin:)

Ennusteet vaikuttivat lupaavilta ja ajattelin että valvomiseksi menee ensi yö, jos ennusteet vaan toteutuisivat.Ja kyllä ne toteutui vieläkin paremmin, mitä ajattelin.Koska voimakkaat ukkoset liikkuivat esteettä Satakuntaan ja siitä vielä Pohjanmaalle.

Päivällä Selkemerellä oli jo "vähän" esimakua tulevasta, valitettavasti en ehtinyt meren rantaan sitä seuraamaan.

Lähdin chaselle siinä ilta klo 23:n jälkeen.Ja suuntasin kohti Raumaa, josta otin yhden kaverin(ukkosbongarin) kyytiin. Ajoimme ensiksi Laitilaan, koska ajattelin, että sieltä saisi kuvattua Salon seudulta pohjoiseen päin lipuvaa MCS:ää.

Mutta alapilvisyys esti näkemästä kunnolla edes kalevantulia.Mutta kun tutka näytti että toimintaa on!?

Klo 01 aikoihin teimme päätöksen, että lähdetään kotia päin, kun alkoi tihuttamaan vettä ja sumupilvisyys esti näytelmän seuraamisen. Heitin kaverin kotiin Raumalle, kun hänellä oli aikainen työvuoro. No jatkoin Poriin päin ja Eurajoen kohdalla alkoi näkymään hyvin melko aktiivista salamointia, niin toiveet alkoivat nousta uudelleen huimiin lukemiin.

Käännyin valtatie 8:lta Porin Lattomeren peltoaukelle, kun yläpuolella taivasta halkoivat mahtavat salamakanavat.Päätin pysähtyä peltoaukeaan reunaan ja odottaa sateen taukoamista, että pääsisi kuvaamaan. Sade ei ollut missään vaiheessa kovinkaan rankkaa siinä kohtaa, koska rankkasadeytimet kulkivat Porin itäpuolelta.

Näytelmä oli mahtava, salamointia,elosalamointia ja kalevantulia näkyi vähän joka ilmansuunnassa. Yhtäkkiä sade alkoi tauota ja pilvipeite alkoi repeillä, niin Kuu ja tähdet kurkisti repalepilvien lomasta. Idässä n.15km päässä näkyi melko hyvin kehittyvä ukkossolu,pilvi loisti näyttävästi salamoiden ja kuun valossa, solu alkoi salamoida näyttäviä maa-ja pilvisalamoita kohtalaisen aktiivisesti. Joista sain kuviakin

Klo alkoi olla 04, kun ajatus aamulla töihin menosta heräsi. Niin ei auttanut muu kuin lähteä ajelemaan kohti Porin keskustaa kotia päin.No kun ajattelin mennä sitten muutamaksi tunniksi nukkumaan, niin eikö sieltä hetimiten tullut lähelle vielä yksi mörkö,joista tuli muutamasta salamasta vielä kunnon pauke. Tätä ihastelin terassilla vielä klo 06.een asti.Nukuin n.1h, no

kannatti kyllä valvoa, ja sain tähän mennessä parhaiten onnistuneet salamakuvat:)

http://kuvablogi.com/blog/8190

terv.
Jani-H Jaakkola
PORI

...................................................................
Luukku Plus paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista. Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html