Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.06.2008



Helsingin keskustassa ei tullut rakeita ja sadekin oli niukkaa, ainakin ennen klo 17:45:ää, jolloin päälle oli tulossa toinen setti.

Tuo klo 16-17 aikoihin ollut pilvi oli kyllä aika muikea. Mielestäni etureunalla oli jonkunlaista vyöryn tapaista, mutta muuten pilvimassa pyörin monessa skaalassa: isona alueena ja pienempinä turbulensseina. Yhdessä vaiheessa näytti aivan kuin pilvi olisi ollut jakautuneena kahteen erilliseen pyörimiskeskukseen.

Suppiloita en nähnyt, vaikka olisivat olleet kyllä täysin mahdollisia. Muutamia pyörteen oloisia pyöriviä pilvenriekaileita  kyllä havaitsin.

Salamointi oli hiukan laiskahkoa parempaa, noin 1-3/min. Muutamia maasalamoita ja pilvessä välähteli ehkä vähän enemmän.

Hleisngin ydinkeskusta oli pilven reunamilla, ja suurimmat sateet jäivät selvästi

Havaintopaikkana oli Vuorikatu 7:ssä, kauppakeskus Kaisan katulla. Vähän kyllä hirvitti olla avoimella pysäköintitalon  ylätasanteella, joten jossain vaiheessa siirryin vähän suojaisempaan asemaan.

Kuvia tulee myöhemmin.

Klo 17 jälkeen keskustan pääle tuli toinen setti, jossa ehkä oli myös pyörimistä. Ainakin päällä olevan osat tuntuivat liikkuvan vastasuuntaan kuin pilven yleinen kulkusuunta.

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html