Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Janne Laaksonen (janne_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.01.2008



Moi,

Ekaa kertaa pitää nyt itsekin kirjoitella tänne listalle, kun aihe osuu hieman lähemmäs omaa osaamista. Tässä muutamia omia kokemuksiani:

Teippauksella ei ole mitään virkaa kahdestakin syystä, laatuputkissa tarkennusrengas ei pyöri, jos autofokusta kerrankin käyttää, muuttuvat asetukset samalla. Tämän lisäksi kaikki putket tarketavat yli äärettömän, jotta putki voidaan tarkentaa äärettömään kaikissa lämpötiloissa.

Putken tulee olla hyvälaatuinen, jotta täydellä / lähes täydellä aukolla kuvattaessa piirto on riittävän hyvää. Jos himmentää reilummin, tähdistä tulee tosiaan tähtiä, sakarien määrä riippuu himmentimen lehtien määrästä.

Mitään UV-yms suotimia ei kannata käyttää, aiheuttavat vaan lisäheijastuksia.

Tarkennusta voi tehdä kokeellisesti tai yrittää saada riittävän kaukaisesta kohteesta autofokusella kiinni, itse olen yleensä ottanut korkealla herkkyydellä pari testikuvaa ja hieronut manuaalitarkennuksen niillä kohdilleen. Sitten vaan samasta kohteesta useampi kuva putkeen ja kun ne pinoaa päälekkäin saa kohinatkin kuriin.

Usein pitkissä valotuksissa (useita minuutteja) kuva värjäytyy joltain sivulta, kameran elektroniikka tuottaa hukkalämpöä kennoon epätasaisesti. Ideaalinen tilanne yksittäistä kuvaa varten olisi kylmä, virraton kamera johon vaan laitetaan lämmin akku sisään, tai sitten jokin kennonjäähdytysratkaisu.

t. Janne

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html