Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

timo.kuhmonen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 28.01.2008


Subject: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Pimeässä kuvaus

Olen hiljalleen oppinut jo sormituntumalla missä kohti on noin se oikea kohta ja sen jälkeen sitten tähdännyt johonkin kirkkaaseen tähteen ja siinä tarkentanut loput. Toki sitä on helpottanut se että kameran voin kiinnittää kaukoputken jalustaan ja samalla moottorilla sekä putki että kamera pysyy kohteessa. Mutta helppoa se ei ole tänä talevena olen onnistunut ottamaan jo 2 pimeä kuvaa! tai sellaista jotka olen säilyttänyt. En isommin harrasta useita lyhyen valotusajan kuvia jotka sitten pinotaan vaan ihan perinteisesti pitkillä valotuksilla suoraan...vanhan liiton malliin.



Listalla aiemmin joku kommentoi MF linssien tarkennusmerkintöjen paikkansa pitävyydestä. Omassa esimerkki kokoonpanossa (D200+MF Nikkor 300/4.5) olen huomannut että jos säätää tasan äärettömään merkintöjen mukaan, on silloin hieman tarkennus äärettömästä pielessä. Noin 0.5mm tarkennusrenkaan liikutus riittää saamaan tarkennuksen paikalleen.

Muissa objeltiiveissa, esim AF, piste vaihtelee hieman objektiivikohtaisesti. Tarkimman tarkennuksen teen -tähtitaivaan kuvauksessa-(esim em 300mm telellä) äärettömään heikkovaloisen tähden avulla, silloin tähden kuva leviää mahdollisimman vähän kennolla useitten pikselien alueelle.

Muitakin ongelmia pimeäkuvauksessa (tähtitaivaan kohteet) olen huomannut. Esim D200 etsimen infokentän tiedot (valotus, aukko jne) on aivan liian kirkkaana näkyvillä. Minulla se vaikeuttaa sommittelua. Virrat olen pois kamerasta kytkenyt, sommittelun ajaksi.

Haastava tämä kuvaus on... :-)

Timo Kuhmonen
Espoo

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html