Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.10.2007



Hei,

Syystapaamisesta on tullut hyvin monenlaista tiedustelua ja kyselyä, joten tässä vielä kerran rautalankaohjeita. Joukossa on monelle täysiä itsestäänselvyyksiä, mutta ne eivät ole sitä kaikille. Suosittelen siis kaikkia lukemaan ohjeet vielä läpi. Tapaaminenhan siis on Artjärven havaintokeskuksessa 27. - 28.10.2007 ja se on avoin kaikille kiinnostuneille. Ei siis tarvi olla Ursan tai minkään muunkaan yhdistyksen jäsen. Se on myös maksuton.

ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautua voi edelleen osoitteessa
http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/syys2007tapaaminen.php . Ennakkoilmoittautuminen etenkin yöpyjille on suotavaa, sillä majoituspaikkoja on rajoitettu määrä ja nopeat syövät hitaat. Majoituspaikkoja on vielä jokunen jäljellä. Muutenkin olisi kyllä oikein hyvä jos päiväkäynnille tulevatkin ilmoittautuisivat niin tiedetään varata kahvimaidot.

VAPAAMUOTOINEN OHJELMA Tapahtumassa on myös mahdollista tutustua Havaintokeskuksen tähtitorneihin. Veikko Mäkelä on luvannut esitellä jos kiinnostuneita on. Grilliin laitetaan tulet iltasella, joten kannattaa varata mukaan käristettävää jos sellaista haluaa syödä. Myös sauna on tarkoitus lämmittää ja kuten jo aiemmassa viestissä totesin, paikan oma sauna on valmis eikä siis tarvi lähteä tekemään bustoloita muualle. Saunan voi tänä vuonna jättää lämmittämättä ihan omassakin paikassa. Myös alkoholin nauttimisesta on tullut kyselyä. Kohtuullinen sauna- ja ruokajuomien nauttiminen on sallittua, kukaan ei (ainakaan toivottavasti) nipota muutamasta oluesta tms. Sen tiedän sanoa, että järjestävät henkilöt eivät tule nipottamaan moisesta. Rähinäviinat pitää kyllä jättää kotiin. ;-)

PAIKALLE SAAPUMISESTA JA KYYDEISTÄ Varsinainen ohjelma aloitetaan lauantaina klo 13, mutta laitteiden viritys alkaa viimeistään klo 12, jotta kaikki saataisiin valmiiksi ohjelman alkuun eikä taas kerran käytäisi sitä perinteistä piuhakeskustelua sitten kun kaiken pitäisi olla jo valmista. Jos joku, jolla on avaimet tai muuten pääsy paikalle, on menossa tuonne jo perjantaina, pyydän huikkaamaan listalla. On tullut pitkänmatkalaisilta kyselyä, että voiko jo perjantaina jo tulla koska se helpottaisi kulkemista.

Jos ei ole omaa autoa, kannattaa huudella tällä listalla, että kaipaa kyytiä. Mikäli ihan oman asuinpaikan vierestä ei ole kukaan menossa, esim Lahteen pääsee
julkisilla monesta suunnasta ja sieltä voi jo helpommin löytyä kyyti kun aika moni lännestäkin tuleva ajaa Lahden sivuitse. Myös ihan Lahdesta tai tästä vierestä lähtevien autoissa on tilaa vielä usealle. Esimerkiksi Helsingistä pääsee Lahteen alle tunnissa ja rautatieasemalta on helppo täältä lähtevien noutaa kyytiläisiä. Kenenkään tulemisen ei pitäisi jäädä kyydin järjestymisestä kiinni koska autoissa todellakin on tilaa ja lähiasemilta noudot on varmasti sovittavissa.

SIISTEYDESTÄ Koska meitä on tulossa paikalle enemmän kuin koskaan ennen, erityisen suositeltavaa on, että jokainen korjaa omat jälkensä sitä mukaa kuin sotkee. Astiat astianpesukoneeseen, roskat roskiin jne. Jokainen myös pitää huolen, että ei jätä pois lähtiessä syömättömiä eväitä jääkaappiin. Näin helpotetaan loppusiivousta. Majoitustilojen siisteydestä vastaa kukin sen huoneen osalta missä on yöpynyt. Eli sielläkin jokainen korjaa omat jälkensä ja yhteiset tilat laitetaan kuntoon porukalla. Ruokailu on myös sallittua vain yhteisissä tiloissa, ei siis mennä syömään eväitä majoitustiloihin.

MAJOITTUMISESTA Päärakennuksen yhteisissä tiloissa on tarkoitus jatkaa iltaa niin pitkälle yöhön kuin porukka vain jaksaa ja intoa esim dokkareiden katseluun piisaa ja siitä saattaa luonnollisesti tulla meteliä. Eli kaikkia jotka haluavat taata täysin häiriöttömän yöunen, suosittelen majoittumaan huoltorakennuksen puolelle. Se on rauhoitettu kaikenlaiselta ylimääräiseltä häiriöltä ja oleskelulta. Muistutan myös, että majapaikkoja joudutaan porukan suuren määrän vuoksi tänä vuonna katsomaan yhteisesti eikä ryntäyspaikkojen varaus ole nyt täysin mahdollista. Joukossa on ainakin yksi siinä mielessä liikuntarajoitteinen, että yläsänkyyn majoittuminen on mahdotonta. Lisäksi on ainakin yksi muu toive alapedistä. Nämä pitää ottaa huomioon. Kaikki eivät myöskään mahdu majoittumaan päärakennukseen. En ota vastaan toiveita majoittumisesta päärakennuksen puolelle ilman hyviä perusteluita, että miksi ei voi mennä huoltorakennuksen puolelle.

Marja W.

--

http://ukonvasama.blogspot.com

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html