Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

jakke.makela_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 19.08.2007


Ammattilaiset käyttävät käsittääkseni tällaisestä lyhennettä WTF-prosessi (What The F**k)... ;->

Muutamalla lisäkuvalla voisi ehkä saada kokonaiskuvaa tilanteesta. Esim ikkunat, metalliset ovenkahvat, jne. Täytyisi saada kolmiulotteinen kuva siis. Plus, onko sementtiin tullut vaurioita, vai onko ihan samassa kunnossa kuin ennenkin? Lähtikö noki pois pesemällä vai onko siihen jäänyt pysyvämpi jälki, ja jos on niin millainen? Onko jokin ikkuna tai räppänä mahdollisesti ollut auki? Onko saunassa peltikatto, ja onko rakenteissa jotain johtavaa kanavaa mitä pitkin isku olisi saattanut päästä saunan sisälle? Onko sauna suunnilleen maanpinnan tasolla vai merkittävästi korkeammalla? Miten isku huomattiin -- kuuliko/näkikö joku iskun vai huomattiinko jälki vahingossa kun joku seuraavan kerran kävi saunassa?

Ihan ensimmäinen latistava arvaukseni: jäänteitä edellisestä saunan pesusta, erityisesti jos nokijälki on ihan pinnallinen. Jos se on syvempi ja pysyvämpi, niin sitten voi olla aitokin.... Seuraavana tulisi mieleen että liittyisi salamaan mutta ei välttämättä suora isku, vaan paineaallon ja/tai staattisen sähkökentään aiheuttamaa saunassa ennestään olleen noen mylläämistä. Jos jälki on oikein syvä, niin sittten tuo ei ole kovin uskottava selitys. Pallosalamoiden toimintaa ei kukaan ymmärrä (jos sellaisia ylipäätään on), joten sitä kautta ei varsinaista selitystä löydy.

Veikkaan että jää lopulta WTF-prosessiksi. Niin nämä yleensä. Mutta mielenkiintoisen näköinen silti. :->

J*

>Keijo Soinela <kekes_ät_kolumbus.fi> kirjoitti: 

> Joku asiasta paremmin tietävä osaisi
> vastata tuohon kymysykseen,mutta se pallosalamateoria
> on ihan tosi,niitä on nähty ja paljon
> on aikasempia tarinoita.
>
 
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html