Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

jakke.makela_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 15.08.2007


Terve,

Hyvä havainto tuo radioukkonen. Tuo ~7000 taitaa olla IL:n virallinen luku. Eiköhän ero tule siitä että radioukkosessa on mukana myös pilvisalamat ? Tropiikissa IC/CG-suhde voi olla luokkaa 6:1 tai enemmän, pohjoisessa vähemmän, luokkaa 2:1 ta vähemmän. Yksittäisissä myrskyissä ero voi olla melkein mitä vaan.

Suhde 4:1 (30k/7k) on siis Suomen oloissa aika iso mutta ihan mahdollinen (omien korvienikin mukaan radioukkosessa olisi tänä kesänä enemmän IC:tä kuin moneen vuoteen, mutta se selviää vasta kun varsinaisten mittalaitteiden tulokset purettu joskus talvella). Enpä silti usko että Suomi olisi trooppiseksi muuttumassa, nyt vaan sattuu olemaan tällainen vuosi tällä kertaa, ja toisella kertaa tulee toisenlainen vuosi...

J*

> Radio räsähteli jo puolenpäivän Helsingin solusta alkaen kovalla 1-3 sekunnin intensiteetillä, aamuyöhön saakka ainakin. Sehän tekee yksinkertaisen laskutoimituksen mukaan liki 30.000 iskua ja nehän olivat Suomen alueella lähestulkoon kaikki. Mihinkähän oikeat salamanlaskurit päätyivät. Iltalehdessä tai jossain näin lukeman 7000 salamaa. Olihan noita nyt enemmän.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html