Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: mikko happo (procyon01_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.08.2007



Kuopiossa oli parikin ukkosta.

  1. Ensimmäinen tuli alkuillasta. Noin 17.00 päätin lähteä pilveä jahtaamaan, koska tutkassa se näytti menevän idän kautta ohi. Ajoin Riistaveden ja Tuusniemen välille odottelemaan tilanteen kehittymistä. Siellä näkyi hieno kukkakaali, mutta sen aktiivisuus ei vakuuttanut. Varsinkaan kun Kuopion suunnassa oleva osa voimistui ja murisi koko ajan. Sinne siis. Jännevirran tienoilla salamointi oli jo kiivasta, mutta teki mieli ajaa vieläkin keskemmälle. Lentokentällä (Rissala) tulikin syöksyvirtausta kylkeen ja rakeita seassa. Lähti autosta hyttyset keulasta. Salamointi alkoi hiipua ja pilvi karkasi koilliseen.

http://public.fotki.com/procyon01/pilvi-ja-ukkosia/ <-- tuolla alarivissä muutama uusi kuva.

2) Neljältä yöllä tuli losonaan vettä, mutta väsytti sen verran paljon ettei jaksanut ikkunaan nousta. Poika heräsi sen jälkeen ja könysi viereen, tällä hetkellä alkoi jo ukkonen kumista ja jännitti että niinkö se saisi vielä unesta kiinni, ennenkuin alkaa ukkonen valvottamaan. Nukahtihan se siihen ja minä tarkkailemaan tilannetta ikkunasta. Salamointi oli jo vilkasta, 10-16 kertaa minuutissa tiheimmillään, mutta nopeasti se sitten heikkeni sateen alettua. Sadetta tuli hetkellisesti todella kovaa, mutta rakeet puuttuivat tästä puuskasta. Puuska ei ollut niin kova kuin lentokentällä, mutta melkoista puiden huojuntaa se silti sai aikaan.

Ehdottomasti kesän kovin ukkospäivä, toivottavasti tulisi vielä toinen mokoma. Kyllähän tuota kahtelisi uusintanakin.

t.Mikko

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html