Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.07.2007



Hei,

maan päälliset "äänettömät" salamat ovat monille tuttuja, mutta onko kukaan nähnyt salamoita ukkospilven yläosissa? Kerran tuli nähtyä pieniä salamoita siellä, missä ukkospilven huippu alkaa levitä vaakasuuntaan. Pilvi oli melko lähellä, joten salamat välkkyivät suunnilleen yläpuolellani. Mitään ääntä niistä ei korviin kantautunut. Ilma oli (havaintopaikalla) tyyni, ja oli alkuilta - auringonvaloa ei ollut liikaa, ja aurinko paistoi osittain pilven takaa, tai sitten oli muuta pilveä varjostamassa. Ihan normaali ukkoskuuro siitä muistaakseni nousi. Ne salamat jäivät mieleen, niitä näin ehkä noin kymmenen. Ne iskivät vaakasuuntaan.

--

Sami "Some-E" Jumppanen
sami.jumppanen_ät_gmail.com
http://netti.nic.fi/~some-e/

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html