Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevikorpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.03.2007



Joskus helmikuun puolivälin jälkeen uutisoitiin mielenkiintoinen juttu Australiasta. Useat varmaan näkivätkin sen, mutta laitanpa listalle kuitenkin nyt viikkojen jälkeen. Lista kun ei ruuhkista kärsi. terv. Leevi

LIITOVARJOLENTÄJÄ YLI YHDEKSÄSSÄ KILOMETRISSÄ - SELVISI HENGISSÄ Yli yhdeksän kilometrin korkeuteen myrskyn mukana tempautunut liitovarjolentäjä selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä kylmyydestä ja hapen puutteesta. Saksalainen Ewa Wisnierska kertoi perjantaina hurjasta lennostaan pari päivää aiemmin. Wisnierska, 35, oli harjoittelemassa liitovarjolennon MM-kisoihin Australian länsiosassa ja lähti keskiviikkona lennolle myrskyvaroituksista huolimatta. Hän ei onnistunut kiertämään myrskypilveä, joka imaisi puolalaissyntyisen saksalaisen matkustajakoneiden lentokorkeudelle vain kymmenessä minuutissa.
- Sitä voimaa ei voi kuvitella, kuin lehti tuulessa, Wisnierska kuvaili rajua nostetta.
Hapen puutteen ja 50 asteen pakkasen vuoksi saksalainen menetti tajuntansa yli 40 minuutiksi. Tämä saattoi lääkäreiden mukaan koitua hänen pelastuksekseen, koska sydämen syke ja muut elintoiminnot hidastuivat. Kun Wisnierska tuli taas tajuihinsa, hän oli kauttaaltaan jään peitossa. Alkoi vauhdikas laskeutuminen, jonka aikana lentäjän mukana olleet laitteet kirjasivat nopeudeksi ajoittain liki 120 km tunnissa. Lopulta saksalainen laskeutui turvallisesti noin 60 kilometrin päähän lähtöpaikastaan.
- Mahdollisuudet selvitä tällaisesta ovat samat kuin voittaa lotossa, ei vaan kerran vaan useamman kerran peräkkäin, MM-kisojen pääjärjestäjä Godfrey Weness päivitteli.
Wisnierskan käsittämätöntä tuuria korosti se, että samaan aikaan ilmassa ollut kiinalainen liitovarjolentäjä löydettiin torstaina kuolleena. Saksalainen selvisi paleltumilla ja aikoo edelleen osallistua MM-kilpailuihin.

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html