Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Johanna Liukko (johanna.liukko_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.01.2007


Myrsky kiusaa tänään Suomea

Suomeen saapunut myrsky nosti tuulet voimakkaiksi jo tiistai-iltana Lounais-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan myrsky saattaa olla jopa voimakkaampi kuin joulukuun puolivälin myräkkä. Samassa yhteydessä meriveden ennakoidaan nousevan Suomen merialueilla talven ennätyslukemiin.

Myrskykeskuksen on määrä liikkua Norjanmereltä Lappiin. Voimakkainta puuskainen lännen ja lounaan välinen tuuli on lounaisissa maakunnissa keskiviikkona aamupäivällä, pääkaupunkiseudulla keskipäivän vaiheilla ja kaakkoisissa maakunnissa iltapäivällä.

Vallitsevan heikon routatilanteen vuoksi puustovahingot ovat todennäköisiä. Tuulivahinkojen riski on suurimmillaan maan etelä- ja keskiosissa.

  • Tuulen voimakkuus saattaa nousta maa-alueilla ajoittain 20-25 metriin sekunnissa. Aineellisten vahinkojen riskiä pidetään mahdollisena, vaikkakin se on tapauskohtaista, sanoi meteorologi Ari-Juhani Punkka Ilmatieteen laitokselta.

Tuulisen jakson arvioidaan kestävän Suomessa keskiviikkoiltaan saakka. Myrskyn jälkeen lämpötila laskee pakkaselle myös maan eteläosassa. Suomen eteläpuolitse itään liikkuu matalapaineita, jotka saattavat tuoda mukanaan lumisateita maan etelä- ja keskiosaan.

Merivesien ennustetaan nousevan keskiviikkona kohtuullisen korkealle, koska Itämeren vedenpinta on jo tällä haavaa puolisen metriä keskimääräistä korkeammalla.

Tulvaennätyksiä ei Merentutkimuslaitoksen mukaan rikota, mutta monin paikoin vesi nousee tämän talven ennätyslukemiin. Turun satamassa varaudutaan veden tulvimiseen kaduille.

Julkaistu 10.1.2007 1:32:05

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html