Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Hannu Erola (hannu.erola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.09.2006



Niin... ...pari vuotta sitten Toijalassa menehtyi kyyhkynmetsästäjä kymmenmetrisen salkonsa kanssa... ...voimalinjaan toki, mutta valokaaren kautta... ...nyt poijaat kyllä saattaisitte ajattella, että bongareissamme saattaa olla myös alaikäisiä tai muuten vähempiosaisia, jotka välittömästi kokeilevat kaikkea, mitä heitetään... ...Franklinin leija-avainsysteemiä ei ole kai kukaan vielä ehdottanut... ....mitäs, jos kokoontuisimme Vanajan rannalle, kun seuraava myrä tulee, ja kilpaisisimme siitä, kuka uskaltaa uisa kauimmas selälle hiilikuituvapa kädessään?

;-)
Hannu

  • Original Message ----- From: Olli Haukkovaara To: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi Sent: Friday, September 01, 2006 12:33 PM Subject: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] RE: [myrskybongarit-l] VS: [myrsky bongarit-l] Re: Salamaniskun keinotekoinen käynnistäminen

  Aihetta sivuten: onnistuisikohan salaman kaappaaminen kovalla ukonilmalla   jollain pitkällä maahan isketyllä hiilikuituvavalla? Sehän on erittäin hyvä   sähkönjohde. Kuluttajaviraston mukaan "Ukonilman yllättäessä kalastaminen   kannattaa jättää sikseen, sillä hiilikuituvapa saattaa toimia ukkosenjohdattimena."   ja myös TUKES:in tiedotteessa varoitetaan hiilikuituvapojen käytöstä ukonilmalla.   Eli kuulostaa hyvältä ;-)

  Pienellä googlauksella totesin että vapoja on ainakin 8 metriin saakka eli aika   mukavan seipään siitä saisi. Sopiva paikka kokeelle olisi tietysti mahdollisimman avoin,   peltoaukea tai vastaava.

  --
  terveisin, Olli

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html