Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.08.2006



Päivää,

Onpa turhauttava keli Turkkusen suunnalla... Radio rätisee nyt kolmatta päivää putkeen, kaikkialla lähistöllä tapahtuu koko ajan jotain mutta ei koskaan kohdalla (paitsi jos on työpalaveri meneillään). Solut ovat niin lyhytikäisiä tai nopeasti muotoa vaihtavia, että on käytännössä turha toivo yrittää mennä tarkalleen oikeaan kohtaan, joten ajaminenkin on hiukan turhauttavaa. Ne, joiden eteen ja alle pääsee, ovat hetkeä aiemmin jo hävinneet Rakeesta ja rankkasatavat leppoisasti. Ja uusi solu on syntynyt 15km päähän ilman mitään ymmärrettävissä olevaa logiikkaa. Popcorn-jahtia pahimmillaan. Ja jos ei lähelle pääse, niin ei ole etäämmältäkään mitään katsottavaa, pilvikerros kun on suuren osan aikaa aika tasainen 3000-5000 jalkaa.

Mitä salamapäiviin sinällään tulee, niin tämä loppukesä näyttäisi palauttavan
Varsinais-Suomenkin tilastolliseen
normaalitilaan, kyllä täällä sen verran taajaan on nyt kovektiota tapahtunut. :)

Näytti Korppoo saavan äsken osumaa, tutkasta ei ole tullut uutta dataa 19.25 UTC jälkeen, toivottavasti ei pahemmin hajonnut siellä mitään. Meni muuten rintama aika hurjaa vauhtia noin muihin olosuhteisiin nähden (varsinkin
pintatuuleen).

Huiman oloisia salamoita tuntuu saaristomerellä olevan juuri paraikaa. Etäisyys sen kun kasvaa, mutta radioräsähdyksien voimakkuus ei vaimene, päinvastoin. ..ellei tuo Someron kasa ole herännyt henkiin Ukkomatiin huomaamatta... hmmm. Hankalaa, kun data on vähäisempää kuin mihin on tottunut. Eikä Meteosatinkaan puuttuminen juuri auta.

Onko kukaan törmännyt sivustoon, jossa olisi edelleen/taas 30min välein päivittyvä meteosat? Kaikki löytämäni ovat 3-6h paikkoja. (nehän lopettivat "vanhan" feedin kesäkuussa ja uusi vaatii uutta rautaa, joten Uni-Ulmit sun muut ilmaispaikat ei enää toimi)

--

         Mats

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html