Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Petteri Lappi (jussi-petteri.lappi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.08.2006



Hei!

Taas sen verran mitättömiä havaintoja, että tuskin kannattaisi minun niitä tänne lähettää... Mutta ukkosten osalta Helsingissä on ollut niin heikkoa tänä kesänä, että täytyypä mainita, että 18.8. iltapäivällä jyrähteli pariinkin otteeseen... Ennusteiden mukaanhan etelärannikolla piti olla poutaa ja selkeää, mutta kuinka ollakaan, tuuli ajoi sitten kuitenkin kuuroja rannikolle saakka. Sadettakin tuli pitkästä aikaa sellainen määrä, että sen voi kunnon sateeksi luokitella, 5,4 mm... Heh, tuohan nosti koko kesän sademäärän Pitäjänmäessä jo peräti 36,3 mm:iin (vertailun vuoksi sademäärät kesä-elokuu 2004 441,0 mm sekä 2005 330,3 mm).

PS. 17.8. aamuyön kuuro, josta mainitsin, näyttikin sitten olevan todella pienellä alueella hyvinkin rankka. Ilmatieteen laitoksen mittausten mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla satoi tuolloin peräti 17,7 mm. Täällä Pitäjänmäessä kun tuli silloin vain 0,2 mm...

Terveisin
Jussi-Petteri Lappi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html