Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.08.2006



Hips,

Mr Muprhy sitten näytti voimansa tänään, kuten irkkaavat bongarit tietävät. :D

Manailin monta tuntia irkkikanavalla, että miten ukkossolut kiersivät Lahden. Juu, niin kiersivät. Siihen asti. Kolmen jälkeen sitten alkoi rytistä. Vettä tuli kuin aisaa, useampi salama löi vähintään lähes kohdalla ja tulipa 4 mm:n rakeitakin.

Noin 50m metrin päässä oleva kuusi sai osumaa. Hyvä idea muuten katsoa juuri siihen suuntaan mihin salama löi. Olin parvekkeella hätistämässä paniikissa olevaa kissaa sisälle kun suorastaan räjähti. Melkoinen valonväläys ja räsähdys siitä lähti. Valopallo näytti hehkuvan kuusessa ja piirtyi verkkokalvolle pitkäksi aikaa. Ja korvissa soi. Kissa syöksyi vikisevänä karvapallona sohvan alle josta sitä sai maanitella pois. Pysyikin hetken taas esillä kunnes rävähti uudelleen. Useampi maasalama tuli ihan lähiympäristöön.

Meni sitten sähköt tuon kuuseen iskun aikoihin, ei kylläkään pitkäksi aikaa. Netti ei toimi edelleenkään eikä kaapelitelevisio. Vian korjaamiseen tarvitaan kuulemma kaivuri ja siihen menee näillä näkymin useampi päivä... Kaverin luona kirjoittelen tätä. Läheisestä K-kaupasta oli mennyt valvontakameroita rikki ja hälytysajoneuvoja oli liikenteessä äänestä päätellen useampikin ukkossolun ylitettyä paikan.

Ei huono viikko, neljäs ukkospäivä tänään. Tiistaina salamoi Turussa, keskiviikkona vähän Lahdessa, eilen Hämeenlinnassa ja Hattulassa ja tänään sitten taas Lahdessa. :-)

Marja W

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html