Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jani Holopainen (holle_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.05.2006



Tästähän on muistaakseni keskusteltu aikaisemminkin, mutta nyt kun asia nousee taas esille niin...

Myrskybongareitten keskuudessa URSA:n myrskybongausjaosto on minusta toiminnan keskus, siksi jaoston sivustoa kannattaisi ehdottomasti kehittää palvelemaan paremmin harrastajia. Omasta näkökulmastani sivustoilla on hyvää tällä hetkellä havaintotietokanta, tosin sitäkin voisi kehittää selkeämmäksi havaintojen tietojen suhteen. Esimerkiksi kuvia havainnoista tulisi olla helpompi lisätä ja selailla. Myöskin havainnon aikana vallitsevien sääolojen syöttäminen ja katseleminen voisi olla tarkempi ja havainnollisempi (esim. SYNOP?). Myöskin paikan ilmoittaminen saisi olla täsmällisempi, esim. hierarkinen (lääni,kunta,kaupunki/kylä/koordinaatti(WGS84 dd*mm.mmm')). Uusista havainnoista voisi olla RSS-feedi tilattavissa.

Asioita joita haluaisin käyttää jaoston sivuilla ovat:

  1. SääWiKi, mallia Myrskyareenan (http://www.helsinki.fi/~ajpunkka/myrskyareena.htm) ilmiöt, ennustaminen, faq, sanasto, jne... (LOISTAVA sivusto harrastajalle muuten, Kiitos A-J!).
  2. Keskustelufoorumi (sori kun otan tämän esille taas mutta nämä sähköpostilistat alkavat nyppimään aika ajoin). Foorumiin hyvä osastointi, esim. uusien jäsenten esittely, aloittelijoiden kysymykset, havaintohotline+kuvat, tapahtumat, kahvihuonehuuhaajamuutkummallisetjorinatjoitatylsänäpäivänävoisilueskella... Ja näistäkin mahdollisesti RSS-feedit tilattavissa.

Noiden toteuttamisessa on varmasti valtava urakka mutta ainakin minun harrasteneisuutta nuo palvelut varmasti edistäisivät. Osallistun mielelläni työryhmään jos sellainen perustetaan.

T, Holle
- Joensuun lähialuechaser joka odottelee RaPu-tunnnuksia...

-----Alkuperäinen viesti-----

Lähettäjä: owner-myrskybongarit-l_ät_ursa.fi [mailto:owner-myrskybongarit-l_ät_ursa.fi] Puolesta Veikko Makela Lähetetty: 23. toukokuuta 2006 22:47
Vastaanottaja: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi
Aihe: [myrskybongarit-l] Sivustot

Ei siinä varmaan mitään pahaa ole, että porukat rakentelevat omiakin myrskysivustojaan, mutta tulipa ihan mieleen, että olisiko meillä yhdessä mahdollisuutta kehittää jaoston omia sivuja, niin että ne palvelisivat paremmin myrskyhavaitsemisen tukena.

Millaisia palveluja tuolla voisi olla tai voisiko jotkut asiat olla paremmin näkyvillä ja ennen kaikkea löytyisikö jengistä tekemään jotain yhteisen hyvän eteen. Booze ja minä tiedämme, että noissa sivuissa on oma hommansa. Uutisten, linkkien etc.
päivitysoikeuksia voitaneet jakaa..

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto:
http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html