Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timpe Roschier (cirrus_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.11.2005


>
> Olet Tom oikeassa. Kyllä Janikalla ja Janikalla oli suuri ero.

   Itseasiassa kyseessä oli Janina, sillä kalenteritoimisto on siirtänyt Janinan ensimmäiseksi nimeksi ja Janika tippunut toiseksi. Olisikohan Janinoita nykyään enempi kuin Janikoja...

   Toiseksi Janina saapui lounaisvirtauksen mukana, jolloin sillä oli enempi yhtäläisyyksiä Janikaa edeltäneeseen Pyry-myrskyyn.

   Janika taasen oli nk. 'arktinen-pommi', joka muutti merkittävästi aiempaa virtaustilaa ja elinaika oli vain noin 3 vuorokautta. Puolessatoista vuorokaudessa se siirtyi syntysijoiltaan Grönlannin itärannikolta Suomen päälle ja poistui kaakkoon yhtä nopeasti kuin tulikin. Ilmakehämalleille vaikeita tapauksia ovat juuri nopeasti kehittyvät järjestelmät ja vielä erityisesti jos kehitys tapahtuu aavan meren yläpuolella missä ei ole säähavaintoja, niinkuin tässä tapauksessa kävi.

   Verrattuna Pyryyn ja Janikaan, tästä puuttui lumi ja raju pohjoistuuli. Nyt lounaistuuli näytteli pääosaa ja mutu-tuntumalla lohikäärmeen myrkyllinen häntä (matalan jälkipuolen pohjoisvirtaus) jäi aika vaisuksi.

   t.-T-

-- 
Keli kuin keli, aina nousee - LimaKilo Crew


--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html