Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marco Johansson (astro_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.08.2005



Moi! :-)

Sen suuremmin kantaa ottamatta viimepäivien kitinään päätin ottaa paljon kaahotun tieteellisemmän katsantakulman tähän mainittuun videoon ja alkuperäiseen, ilmeisen vilpittömään kysymykseen, että voiko videossa näkyvää asiaa selittää luonnonilmiöin, esim pallosalaman tms kummallisuuden kanssa.

Koska videoiden kanssa räplääminen kuuluu osana omaa harrastustani tein seuraavan tempauksen:

Purin videon kuva kuvalta erillistiedostoiksi koska videossa on usein paljon informaatiota, joka ei silmälle näy/aivoille selviä nopeasti vatkaavassa käsivarakuvauksessa, josta tämä pätkä oli kyllä varsin oiva esimerkki :-)

Okei, 5125 erilliskuvaa -kiinnitin huomiota, että mitä paremmalta kuva näytti videossa sen vähemmän se oikeasti sisälti informaatiota juuri mainitun valopallon läheisyydessä, jopa metsänraja ja puunlatvat sumeutuiva hassusti juuri valopallon lähellä ollessa. Ilmiön voisi selittää optisella harhalla jollaisen jokainen voi nähdä tähtivalokuvauksessa kun kaukoputken tarkennus on vähän katollaan - mutta ei kuitenkaan...

Sitten osui kohdalle ns. Bingo, kolme framea, joiden kohdalla joko filmissä tai sitten huolimattomasti tehdyssä editoinnissa näkyy selvästi jotain muuta kuin ns. Blurrausta - minulle tuo on selvästi yksi varsin tavallinen näky joka selittäisi tieteellisesti koko tämän mysteerion - ja ihan ilman henkilökohtaisuuksin menemistä:

Jokainen tulkitkoon oheisen linkin takaa löytyvän yksittäiskuvan videosta, joka täällä oli jaossa - minulle se on helikopteri.

http://astro.hiiru.net/temp/valo2053.bmp

Kuva on alkuperäinen 1:1 export videon framesta no. 2053, sitä ei ole pakattu tai editoitu, formaatti BMP ja kokoa noin 1.2 megatavua.

Kaikkeen avoimesti ja pohtien suhtautuva: Marco

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html