Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Köykkä (samikki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.08.2005



Ajelimme perjantai-iltasella n. klo 18 aikoihin Hämeenlinna-Hauho-Pälkäne-Kangasala-reittiä ja taisimme ajaa juuri pitkin tuota sähköjä ja puita katkonutta myräkkää.

Tuuli puuskasi vedet harmaiksi verhoiksi jotka peittivät näkyvyyden aika tehokkaasti ja yrittivät painaa autoa pois tieltä. Sateen kerääntyminen tiiviiksi verhomaisiksi muodostelmiksi oli jotain sellaista mitä en ole tainnut aiemmin nähdä. Näimme kuinka puiden joukossa liikkui vahvoja puuskia jotka taivuttivat tielleen osuneita isoja kuusia, välillä lännestä itään ja sitten parinsadan metrin päästä toiseen suuntaan. Aina kun auto saapui metsän keskeltä aukiolle, sadeverhot kiisivät vaakasuoraan ja auto alkoi vääntyä ojaa kohti tuulen voimasta.

Yhdellä aukiolla näimme kuinka pyörretuuli katkaisi tien varressa olevan maatalon ison pihakoivun. Runko katkesi keskeltä, latvus rojahti maahan kuin hidastetussa filmissä ja puusta irronneet lehdet ja oksankappaleet kieppuivat pyörteenä ilmassa. Tämä siis liikkuvasta autosta nähtynä - kylmä hiki alkoi nousta otsalle kun pyörre liikkui suurinpiirtein suuntaamme samaan aikaan kun liikuimme aukiolta takaisin metsään ja puista alkoi sataa oksankappaleita päällemme niin että ropina vain kävi. Siinä vaiheessa alkoi tuntua Twister-leffasta ja aloin kerrata mielessäni tällä maililistalla olleita trombeista selviämisen vinkkejä. Selvisimme kuitenkin hengissä :-)

Laitoin ajaessa pahimpien rytäköiden paikkoja ja aikoja GPS-navigaattorini kirjanmerkeiksi, joten voin laittaa tarkalla aikaja  paikkaleimalla varustettuja myrskyhavaintoja tuonne havaintokantaan kunhan tässä ensin toivun hieman matkailun rasituksista...

Täytyypä sanoa että tuo oli kyllä ehdottomasti tämän kesän hienoin sääkokemus so far.

Ja autostakin tuli säihkyvän puhdas!

samik

-- 
Sami Köykkä
samik_ät_iki.fi
+358 50 39 49 545

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html