Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: TimppaTee (timppatee_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.08.2005



Tässä poimintoja perjantai-illan myrskyn jäljiltä (lähteinä netin palstat, omat havainnot, utelu ja mm. stt):
- sähkökatkoja laajoilla alueilla yli 20 000 taloudesta. Yötä myöten vikoja
on jo korjattu kovaa kyytiä, mutta katkokset olivat yleisestikin tuntien mittaisia. Pahimmat alueet olivat Kanta-Hämeessä, Pohjois-Hämeessä ja Pirkanmaalla Vattenfallin alueella. Vattenfallista kuulin, että myrskypuhuri saapui Lounais-Hämeestä, jatkoi matkaansa Kanta-Hämeen kautta Päijät-Hämeeseen kaataen suuriakin puita ja sähköpylväitä mennessään. Etelä-Suomessa oli Fortumin asiakkaista enimmillään 10000 alkaen kello 16 iltapäivällä, ja laajimmat katkosalueet olivat Lopen, Karjalohjan ja Vihdin alueella. Puhelinliikenteessä häiriöitä oli monin paikoin Hämeenlinnan ympäristössä, mm. Janakkalassa, Kalvolassa, Lammilla ja Hauholla.

  • Hämeenlinnan seudulla omat ja tuttujen silminäkijähavaintona oli pikainen puhuri, joka katkoi puita ja kaatoi jopa lipputankoja mennessään. Vettä vihmoi niin voimakkaasti, että näkyvyys oli olematon ja esim. valkoinen autoni on nyt sateen jäljiltä putipuhdas, vaikka ennen myrskyä se oli vielä pääkaupungista poimitun nokisaasteen peitossa. Tiettävästi Lounais-Hämeessä tuuli on tuivertanut myös metsissä merkittäviä tuhoja - varmaa tietoa siitä ei ole. Ajelin muutaman kymmenen kilometrin iltalenkin, ja joitakin kaatuneita puita näin vaan illan pimettyä isoja alueita en havainnut - irtolehtiä ja oksia kyllä tienpintaa liukastamassa.

Eläköön Suomi, urheilumaa!!!!
Naisten kansainvälisen golfturnauksen avauskierros keskeytettiin myrskyn vuoksi.

Espoossa pidettävien yleisurheilun vammaisten avoimissa em-kisoissa raju tuuli kaatoi illalla suurehkon kisateltan kumolleen Leppävaaran kisapuistossa. Tuuli nosti ensin 50 metriä pitkän ja 15 metriä leveän teltan reunan irti betonisista tukirakenteistaan. Sen jälkeen puuska kaatoi koko teltan kyljelleen viereistä verkkoaitaa vasten. Ei henkilövahinkoja vaikka oli hieman väkeä sisälläkin.

  • Junaliikenteessä on ollut häiriöitä mm. Riihimäellä sähköpulan vuoksi, ja Turku-Tampere radan liikenne oli katkoksissa ilmeisesti sähkölinjoille kaatuneiden puiden vuoksi. Myös Tampere-Jyväskylä-rata oli poikki sähkön puuttuessa.

Kaikenkaikkiaan siis sellainen myrsky, joka kylvi tuhoa mennessään - mutta vain kohtuudella. Itse sen nähneenä uskallan sanoa, että voimaa oli tässäkin. Ajoin Helsingistä illansuussa jonkinlaisen ukkosrintaman mukana Hämeenlinnaan ja näin mm. tosi komean, pitkäkestoisen salaman, joka ulottui taivaan korkeuksista aina maahan asti. Paksu ja pitkä jolle varmaan joku näppän nimenkin tietää ;p

Ystävällisin terveisin

Timo M

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html