Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 10.08.2005



///KOOSTE KLO 9.30/// Kesän pahin myrsky riepotteli eteläistä Suomea

 Helsinki,

  1. 8.
    (STT)
  Rankat tuulet ja ukkospuuskat ovat riepotelleet eteläistä Suomea illan ja yön aikana. Kesän pahin myrsky kaatoi puita, katkoi sähköjä ja aiheutti vesivahinkoja.

Vielä varhain aamulla Itä-Hämeessä ja Pirkanmaalla sähköä vailla oli jopa 4 000 taloutta. Lounais- ja Etelä-Suomessa sähköt saatiin palautettua aamuyöstä lähes kaikkiin 3 000:een sähkökatkoista kärsineeseen talouteen.

Kovimmin myrsky koetteli pääkaupunkiseutua, ja pelkästään Helsingin pelastuslaitos sai eilisillan ja yön aikana noin 150 myrskyyn liittyvää tehtävää. Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksella tehtäviä oli lähes 90.

Lisäksi hälytyskeskusten riesana ovat olleet automaattiset palohälyttimet, jotka aiheuttivat vääriä hälytyksiä yön aikana.

Helsingissä käynnissä olevat yleisurheilun MM-kisat jouduttiin illalla keskeyttämään sään takia pariksi tunniksi.

Esimerkiksi Helsingin Herttoniemessä vettä tuli 33,8 millilitraa tunnissa, mikä on 30-40 kertaa tavanomaisen kesäkuuron vesimäärä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Tuulen nopeudeksi mitattiin 18 metriä sekunnissa.

Myrsky vaikeutti myös rantaradan junaliikennettä. Myrskyn kaatama puu katkaisi junaliikenteen Kirkkonummen ja Karjaan välillä koko eilisillaksi. VR:n liikenteenohjauksen mukaan vika on saatiin korjattua aamuviideltä. Paikalla korjataan vielä turvalaitevikaa, ja pienet myöhästymiset Helsingin ja Turun välisessä liikenteessä ovat todennäköisiä aamupäivällä.

Pika-alusvuorot Tallinnan ja Helsingin välillä on peruttu ainakin aamulta. Kaksi ulkomaalaista loistoristeilijää perui myös vierailunsa Helsingissä myrskyisän sään vuoksi. Alusten oli määrä saapua aamukuuden jälkeen Helsinkiin.

Voimakasta itätuulta luvataan vielä täksi päiväksi Suomenlahdelle.

 #09:38#

///LYHYESTI/// Myrsky tuhosi puolet Teijon kartanon muotopuutarhasta

 Perniö,

  1. 8.
    (STT)
  Tiistai-iltana eteläisessä Suomessa riehunut myrsky aiheutti kulttuurihistoriallisesti korvaamatonta vahinkoa Teijon kartanon muotopuutarhassa. Varsinais-Suomessa Perniön kunnassa sijaitsevan kartanon puiston pohjoisosa tuhoutui kokonaan. Vanhimmat puiston puista ovat yli 200 vuotta vanhoja.

Kartanon vuonna 1770 valmistunut päärakennus ja sivurakennukset sekä puutarhan eteläinen osa säästyivät vahingoilta.

Tuhojen aiheuttaja saattaa olla trombi tai syöksyvirtaus, arvioi Reija Ruuhela Ilmatieteen laitokselta. - Säätilanne perjantaina oli erittäin otollinen molemmille.

Tarkkaa havaintoa trombista laitoksella ei ole, sillä trombit vaikuttavat niin pienellä alueella, että ne sattuvat harvoin seurattaville havaintoalueille, Ruuhela kertoo.

#09:46#

Leirikeskuksen rakennus paloi Karjalohjalla

 Karjalohja,

  1. 8.
    (STT)
  Todennäköisesti salaman sytyttämä tulipalo tuhosi kookkaan puurakennuksen Uudenmaan Karjalohjalla myöhään tiistaina. Pelastuslaitos sai tiedon HNMKY:n leirikeskusrakennuksessa syttyneestä palosta kello 21.53.

Härjänvatsantiellä sijaitseva kaksikerroksinen noin 400 neliön hirsirakennus tuhoutui palossa käyttökelvottomaksi. Aineelliset vahingot kohoavat noin 100 000 euroon. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, rakennuksessa ei ollut ihmisiä.

Samassa leirikeskuksessa on meneillään nuorten rippileiri. Rippikoululaiset ovat majoittuneina talossa, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä palaneesta rakennuksesta. Heille ei aiheutunut palosta vaaraa.

Tulipaloa oli sammuttamassa yksiköitä Karjalohjalta, Sammatista, Lohjalta sekä Virkkalasta.

#09:48#

///PÄIVITETTY KLO 10.05/// Linjoille kaatuneet puut katkoivat sähköjä Etelä-Savossa

 Mikkeli,

  1. 8.
    (STT)
  Sähkölinjoille kaatuneet puut ovat aiheuttaneet sähkökatkoksia Etelä-Savossa keskiviikon vastaisena yönä ja aamulla. Suur-Savon Sähköstä kerrottiin aamupäivällä, että alle 500 asiakasta on vielä ilman sähköä. Pahimmillaan sähköttä oli parituhatta asiakasta aamuyön tunteina.

Yhtiön mukaan viat saadaan korjattua lähitunteina, ellei uusia ilmene. Eniten sähkökatkoksia on ollut Mäntyharjun ja Pertunmaan seudulla, mutta myös Mikkelin eteläpuolella ilmeni sähkövikoja.
Puita kaatui linjoille kovan ja puuskittaisen tuulen vuoksi.

#10:09#

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html