Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Rajamäki (jarmo.rajamaki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.08.2005



Kalevan uutisoi verkkosivuillaan....
_*
Kesän pahin myrsky riepotteli eteläistä Suomea *_

Rankat tuulet ja ukkospuuskat ovat riepotelleet eteläistä Suomea illan ja yön aikana. Kesän pahin myrsky kaatoi puita, katkoi sähköjä ja aiheutti vesivahinkoja.

Energiayhtiö Fortumin asiakkaista Lounais- ja Etelä-Suomessa arviolta 5 000-6 000 jäi ilman sähköä, mutta lähes kaikki viat saatiin korjattua yön aikana. Fortumista kerrotaan, että Perniön ympäristössä on vielä ilman sähköä noin sata asiakasta.

Vattenfallin käyttöpäällikön Markku Vänskän mukaan Itä-Hämeessä ja Pirkanmaalla puolestaan oli aamuyöllä 3 500-4 000 taloutta ilman sähköä.

  • Nyt tilanne on hyvä. Meillä on enää noin 200 asiakasta ilman sähköä. Heinolan suunnassa on kolme vikapaikkaa ja Luopioisissa yksi, Vänskä kertoi STT:lle hieman seitsemän jälkeen.

Yhtiöt arvioivat kuitenkin että uusia vikoja saattaa ilmetä päivän mittaan, joskaan ei niin laajoja kuin eilen.

Kovimmin myrsky koetteli pääkaupunkiseutua. Esimerkiksi Helsingin Herttoniemessä vettä tuli 33,8 millilitraa tunnissa, mikä on 30-40 kertaa tavanomaisen kesäkuuron vesimäärä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Tuulen nopeudeksi mitattiin 18 metriä sekunnissa.

..

JarmoR

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html