Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.08.2005



At 23:57 +0300 4.8.2005, Paavo Korpela wrote:
>Tuona samaisena yönä (2.8. aamuyöllä) olimme A-J:n kanssa katselemassa heikonlaista yöukkostelua. Aamun jo sarastaessa bongasimme n.20-25 km päässä salamoivan kuuron, josta jyrinä erottui juuri ja juuri yön hiljaisuudessa. Tuosta tilanteesta kameraan tarttui yksi ainoa kuva:

Missäpäin olitte?

Lähdin itse todistamaan jälleen kerran väittämää "Salossa sataa aina", tai käännettynä, "Jos missään lähiseudulla sataa rajusti, niin Salossa".

Ensimmäinen hitti oli Paimiossa, mutta siellä ei ehtinyt kuvaamaan ennenkuin solu tuli jo vanhan valtatien päälle. Lähisalama kilometrin päähän olisi toki ollut hieno saada talteen. Eteenpäin heikkenevän alta kohti idän uutta välkettä.

Salon-Teijon alueella oli harvakseltaan salamoiva, mutta mukavan paikallaan ja voimissaan pysyvä pilvi 00.30 aikaan. (Matalan kierteen uusi keskipiste oli alkuyöstä Turku-Paimio-alueella, mikä johti tämän pilven liikkeen hetkelliseen pysähtymiseen)

Muutama salama tallentui: http://ffk.fi/mats/050802/ Kuvauspaikka Perttelissä etelän suuntaan, etäisyys salamoihin 10-20s.

(Kuvia en korjannut vielä millään lailla, halpakameran rakeet ovat kaikki mukana. Hyviä harjoituskappaleita oikeiden kuvausarvojen etsimiseen; nyt vain tarvittais toinenkin yöukkonen. Ja ihan tyytyväinen täytyy sikäli olla, että noi on ekat itse koskaan kuvaamani yösalamat, tähän asti olen aina vain nautiskellut showsta.)

Kun tuo pilvi rauhoittui yhden aikaan, jatkoin Kiikalan yksittäisen kautta kohti Inkoota, jossa oli hetkittäin mukavaa välkettä mutta ei kuvauspaikkoja minun suunnastani. Viimeinen löydös oli Vihdissä joskus puolen neljän aikaan, mutta siitä en saanut yhtään salamaa talteen. Taisi paukahtaa yhteensä kuutisen kertaa, hyvin harvakseltaan.

"Ukkonen - mikä ihana tekosyy", ainakin hyvälle yöajelulle :)

-- 


        Mats
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html